Η Σταντάρ Λιέγης στον δρόμο του Παναθηναϊκού

Η Σταντάρ Λιέγης στον δρόμο του Παναθηναϊκού

2' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το εμπόδιο της βελγικής Σταντάρ Λιέγης θα κληθεί να ξεπεράσει ο Παναθηναϊκός για να βρεθεί στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ. Η κληρωτίδα του Γ΄ προκριματικού γύρου δεν φανέρωσε ανεπιθύμητους αντιπάλους για τους κυπελλούχους Ελλάδος, οι οποίοι θα βρουν μπροστά τους στις 30 Ιουλίου στη Λιέγη και στις 6 Αυγούστου στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας μία ομάδα που με την ανάλογη προσοχή μπορούν να αποκλείσουν. Οι «πράσινοι» απέφυγαν τη Λιλ, τη Ζενίτ, την Κοπεγχάγη και την Μπεσίκτας.

Η συγκρατημένη αισιοδοξία για το αποτέλεσμα της κλήρωσης έγινε εμφανής και στον Παναθηναϊκό διά στόματος του προπονητή της ομάδας Γιάννη Αναστασίου: «Πρόκειται για μια επικίνδυνη από τη μέση και μπροστά ομάδα, με γρήγορους, δημιουργικούς και καλούς παίκτες, ειδικά στο ένας εναντίον ενός. Είναι μια ομάδα με ποιότητα, αλλά και με κενά. Τους έχουμε δει τόσο πέρυσι στα πλέι οφ όσο και στα φετινά φιλικά που έχουν παίξει έως τώρα. Εχουμε δηλαδή ήδη εικόνα και θα τους δούμε και στο διάστημα που απομένει ώστε να προετοιμαστούμε ακριβώς σε αυτό που θα αντιμετωπίσουμε. Εχουμε πίστη στην ομάδα μας, είδαμε και πέρυσι τι μπορούμε να κάνουμε και περιμένουμε να το δείξουμε και στην Ευρώπη», υπογράμμισε ο 41χρονος τεχνικός.

Παρών στη Νιόν της Ελβετίας ήταν και ο διευθυντής του ποδοσφαιρικού τμήματος Δημήτρης Σαραβάκος, ο οποίος χαρακτήρισε τη Σταντάρ ομάδα στα μέτρα του Παναθηναϊκού: «Ημασταν απόλυτα προετοιμασμένοι και για τις πέντε υποψήφιες ομάδες και στο δεκαήμερο που απομένει θα μάθουμε ακόμη περισσότερα στοιχεία. Νομίζω ότι η Σταντάρ Λιέγης είναι μια ομάδα στα μέτρα μας, δεν μας τρομάζει αν και είμαστε αυτοί που πρέπει θα έχουμε μια πολύ καλή παρουσία και στα δύο παιχνίδια».

Η φετινή Σταντάρ Λιέγης έχει υποστεί σαρωτικές αλλαγές σε σχέση με την ομάδα που αντιμετώπισε και αποκλείστηκε ο Παναθηναϊκός την περίοδο 2009-10 στους «16» του Γιουρόπα Λιγκ. Βρίσκεται από πέρυσι σε περίοδο ανανέωσης και βασίζει πολλά στον 31χρονο επιθετικό της Ιγκόρ Ντε Καμάργκο, ο οποίος καλείται να καλύψει και το κενό του Μιτσί Μπασουαγί που πωλήθηκε έναντι 6 εκατ. ευρώ στη Μαρσέιγ. Προπονητής είναι ο Ισραηλινός Γκι Λουζόν που ανέλαβε το 2013. Πρόσφατα, η βελγική ομάδα αντιμετώπισε σε φιλική αναμέτρηση τον ΠΑΟΚ, επικρατώντας με 2-1.

Τυχερός ο Ατρόμητος

Στον Γ΄ προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ, η κληρωτίδα έδειξε την καλή της διάθεση μόνο στον Ατρόμητο, ο οποίος θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Σαράγεβο – Χάουγκεσουντ. Στο πρώτο παιχνίδι στη Βοσνία, η νορβηγική Χάουγκεσουντ επικράτησε με 1-0 και έχει το πάνω χέρι για να τεθεί αντιμέτωπη με την ελληνική ομάδα. Αντίθετα, αν ο Αστέρας Τρίπολης ξεπεράσει το εμπόδιο της Ροβανιέμι (1-1 ο πρώτος αγώνας στη Φινλανδία), θα βρει απέναντί του τη γερμανική Μάιντς του Στέφανου Καπίνο. Τόσο οι Περιστεριώτες όσο και οι Αρκάδες θα δώσουν τα πρώτα τους παιχνίδια εκτός έδρας στις 31 Ιουλίου, ενώ οι επαναληπτικοί θα διεξαχθούν στην Ελλάδα στις 7 Αυγούστου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή