Ενίσχυση και δυνατά φιλικά στις ΗΠΑ

Ενίσχυση και δυνατά φιλικά στις ΗΠΑ

2' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κάτοικοι Αμερικής γίνονται οι πρωταθλητές Ελλάδας. Η αποστολή του Ολυμπιακού θα βρίσκεται στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού έως και τις 3 Αυγούστου προκειμένου να συμμετάσχει στο σημαντικό ποδοσφαιρικό τουρνουά International Champions Cup 2014, οι αγώνες του οποίου θα διεξαχθούν στις ΗΠΑ και τον Καναδά. Παράλληλα, συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς ο μεταγραφικός σχεδιασμός των «Πειραιωτών», οι οποίοι θέλουν να συμπληρώσουν το ρόστερ τους όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Μετά τον Κώστα Φορτούνη που υπέγραψε χθες πενταετές συμβόλαιο, σειρά παίρνουν οι Αλαν Πουλίδο, Μπόγιαν Κρκιτς, Γέλε Βόσεν και Τζιμι Ντουρμάζ. Ο Ντουρμάζ μάλιστα, αναμένεται σήμερα στην Ελλάδα για να περάσει από ιατρικές εξετάσεις. Για τον Πουλίδο, ΜΜΕ από το Μεξικό αναφέρουν πως ο παίκτης είναι έτοιμος να μεταβεί στις ΗΠΑ προκειμένου να ενσωματωθεί άμεσα στην αποστολή του Ολυμπιακού.

Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν κληρωθεί στον δεύτερο όμιλο μαζί με τη Μίλαν, τη Λίβερπουλ και τη Μάντσεστερ Σίτι, ενώ στον πρώτο όμιλο είναι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Ρεάλ Μαδρίτης, η Ιντερ και η Ρόμα. Ο πρώτος αγώνας του Ολυμπιακού με αντίπαλο τη Μίλαν θα διεξαχθεί τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής (3 π.μ. ώρα Ελλάδας) στο Τορόντο. Θα ακολουθήσουν οι αναμετρήσεις με τη Λίβερπουλ (στη 1 π.μ. της επόμενης Δευτέρας) στο Σικάγο και τη Μάντσεστερ Σίτι (το Σάββατο 2 Αυγούστου στις 10 μ.μ.) στη Μινεάπολη. Oι ομάδες που θα κατακτήσουν την 1η θέση σε κάθε όμιλο, θα παίξουν τη Δευτέρα 4 Αυγούστου στον τελικό που θα φιλοξενηθεί στο Μαϊάμι.

Η αποστολή των «Πειραιωτών» αναχώρησε χθες το πρωί για το Μιλάνο και από εκεί «πέταξε» για τη Νέα Υόρκη, από όπου οδικώς έφθασε στον τελικό της προορισμό, το Νιου Τζέρσεϊ που θα είναι η βάση της, καθώς την επόμενη εβδομάδα, ο Μίτσελ έχει προγραμματίσει «μίνι» προετοιμασία πέντε ημερών, ανάμεσα στα παιχνίδια με τη Λίβερπουλ και τη Μάντσεστερ Σίτι.

Ο Ισπανός τεχνικός πριν από την αναχώρηση της ομάδας μίλησε για τη σημασία αυτών των αγώνων αλλά και τη μεταγραφική ενίσχυση που περιμένει: «Αυτός είναι ο στόχος, να συνεχίσουμε να δουλεύουμε, να συνεχίσουμε να παίζουμε αγώνες απέναντι σε σημαντικές ομάδες και να μαθαίνουμε. Περιμένουμε να διεκπεραιωθούν κάποιες υποθέσεις μέσα στις επόμενες ημέρες και είμαστε σίγουροι ότι σύντομα θα έχουμε κάποια νέα πρόσωπα κοντά μας στην Αμερική», τόνισε ο Μίτσελ.

Στη διάθεση του Ισπανού τεχνικού βρίσκονται 27 ποδοσφαιριστές, οι Ρομπέρτο, Μέγιερι, Χουτεσιώτης, Μανιάτης, Σαβιόλα, Εντινγκά, Ντομίνγκεζ, Κασάμι, Κολοβός, Σάμαρης, Ελαμπντελαουί, Μπουχαλάκης, Φουστέρ, Χολέβας, Παπαδόπουλος, Αμπιντάλ, Σιόβας, Μανωλάς, Μασουάκου, Σαλίνο, Διαμαντάκος, Παπάζογλου, Γκαζαριάν, Γιαταμπαρέ, Ντοσεβί, Μπονγκ, Αυλωνίτης. Σε σχέση με το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας, «κόπηκαν» οι Κάταϊ, Βλαχοδήμος, Λυκογιάννης, οι νεαροί Βέργος, Σάλιακας, Βούρος, Βατουσιάδης και οι γκολκίπερ, Γιαννιώτης και Στρέντζος.

Να σημειωθεί πως την παραμονή του φιλικού με τη Λίβερπουλ στο Σικάγο, θα πραγματοποιηθεί φιλανθρωπική εκδήλωση στο National Hellenic Museum, με στόχο την οικονομική ενίσχυση της προσπάθειας του Ολυμπιακού και της UNICEF για τον εμβολιασμό παιδιών στην Ελλάδα, αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο.

Τέλος, σε συζητήσεις βρίσκονται οι άνθρωποι του Ολυμπιακού και της Φενέρμπαχτσε προκειμένου να διοργανώσουν φιλική αναμέτρηση στην Κωνσταντινούπολη με πιθανότερη ημερομηνία την 16η Αυγούστου. Τα έσοδα του αγώνα θα διατεθούν στους κατοίκους της Γάζας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή