Γρίφος με τον αρχιδιαιτητή στη Λίγκα

Γρίφος με τον αρχιδιαιτητή στη Λίγκα

2' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε αναζήτηση αρχιδιαιτητή ξένου ή Ελληνα βρίσκεται από χθες και επίσημα η Σούπερ Λίγκα, το Δ.Σ. της οποίας αποφάσισε σύμφωνα με ανακοίνωση «να εξουσιοδοτηθεί η διοίκηση του συνεταιρισμού όπως προχωρήσει με την ΕΠΟ στη διαδικασία επιλογής ξένου αρχιδιαιτητή. Αποφασίστηκε όμως, παράλληλα, πως αν στο μεταξύ οι ΠΑΕ της Super League αποφασίσουν ομόφωνα στην επιλογή συγκεκριμένου Ελληνα αρχιδιαιτητή (για το πρόσωπο του οποίου θα συμφωνήσουν όλες οι ΠΑΕ), τότε θα υπερισχύσει η τελευταία απόφαση».

Το θέμα της διαιτησίας κυριάρχησε στο Δ.Σ. Αρχικά υπήρξαν τοποθετήσεις υπέρ της έλευσης ξένου αρχιδιαιτητή ο οποίος, όπως ειπώθηκε, επειδή δεν θα έχει σχέση με την ελληνική πραγματικότητα θα λειτουργεί αμερόληπτα. Τη λύση αυτή στηρίζουν μεταξύ άλλων οι Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός. Στη συνέχεια υπήρξαν εκπρόσωποι ομάδων, (Καλλονή, Βέροια, ΠΑΣ Γιάννινα και Ξάνθη η οποία ήταν η μόνη που μειοψήφησε απορρίπτοντας τη λύση ξένου αρχιδιαιτητή) που είπαν ότι δεν θα πρέπει να αποκλειστεί η περίπτωση Ελληνα αρχιδιαιτητή εφόσον δεν συντρέξουν οι προϋποθέσεις για την έλευση ξένου. Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού, Γιάννης Αλαφούζος, δεν ήταν αρνητικός θέτοντας όμως ως προαπαιτούμενο να είναι κοινής αποδοχής.

Σ’ εκείνο το σημείο επιχειρήθηκε να υπάρξει επικοινωνία με τον πρόεδρο της ΕΠΟ προκειμένου να διευκρινιστεί αν η ομοσπονδία απορρίπτει το ενδεχόμενο Ελληνα αρχιδιαιτητή (σ.σ. δεν υπάρχει καμία απόφαση Γ.Σ. ή Δ.Σ. της ΕΠΟ σχετικά με το θέμα), αλλά ο κ. Σαρρής δεν έγινε δυνατό να εντοπιστεί.

Συζήτηση έγινε και για το οικονομικό θέμα. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του συνεταιρισμού, Τ. Αγραφιώτη, το ποσό που θα πρέπει να δαπανηθεί για ξένο αρχιδιαιτητή, όπως υπολογίζεται από την ΕΠΟ, σύμφωνα με όσα συμβαίνουν σε άλλες χώρες, αρχίζει από 200.000 ευρώ και φτάνει το ένα εκατομμύριο. Στα χρήματα αυτά περιλαμβάνονται αποζημίωση, ενοίκιο του σπιτιού, αυτοκίνητο κ.ά.

Ο κ. Αλαφούζος είπε ότι το κόστος θα πρέπει να βαρύνει αναλογικά κάθε ομάδα με βάση την εμπορικότητά της, κάτι που βρήκε σύμφωνες τις «μικρομεσαίες» ομάδες της κατηγορίας. Ο πρόεδρος του Αστέρα, Γ. Μποροβήλος, είπε πως το ποσό αυτό είναι κατάλληλο ώστε να επιλεγεί μια πολύ καλή περίπτωση από το εξωτερικό. Οσον αφορά την επιλογή του προσώπου από το εξωτερικό, η ΕΠΟ έχει ήδη απευθυνθεί στην UEFA και έχει ζητήσει λίστα με αυτούς που θα μπορούσαν να αναλάβουν τον συγκεκριμένο ρόλο (ορισμούς και αξιολόγηση διαιτητών της κατηγορίας).

Οταν πάρει απάντηση θα δώσει αυτή τη λίστα στη Σούπερ Λίγκα. Το προεδρείο της διοργανώτριας θα αναλάβει τις επαφές με την ΕΠΟ. Μέχρι τις 30 Ιουλίου όταν θα συνεδριάσει το Δ.Σ. της ομοσπονδίας αναμένονται εξελίξεις.

Μετά το τέλος του Δ.Σ. ο νέος πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ, T. Αγραφιώτης δήλωσε: «Δεν θέλουμε ο ξένος αρχιδιαιτητής να είναι και τελευταίας διαλογής. Πρέπει να δούμε το βιογραφικό του, τι έχει κάνει στην καριέρα του και φυσικά τα χρήματα που θα ζητήσει», και στη συνέχεια πρόσθεσε: «Δεν είναι και εύκολο να συμφωνήσουμε σε κάποιον Ελληνα. Υπάρχουν αξιόλογοι Ελληνες στη διαιτησία, αλλά πρώτα απ’ όλα πρέπει να διώξουμε τα σύννεφα της καχυποψίας. Και με τον ξένο αυτό θέλουμε να επιτύχουμε».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή