Πρώτη δοκιμασία

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Παναθηναϊκός είναι ήδη στην τελική ευθεία, πριν από τον πολύ κρίσιμο, πρώτο αγώνα με τη Σταντάρ Λιέγης. Ο Γιάννης Αναστασίου μετράει ανάποδα, για να μπορέσει να καλύψει όσα κενά διαπίστωσε στο φιλικό παιχνίδι με τον Ατρόμητο, στη Λεωφόρο. Δεν ήταν πολλά, αλλά σίγουρα πρέπει να γίνουν διορθωτικές κινήσεις, ώστε οι «πράσινοι» να πάρουν το αποτέλεσμα που θα τους ανοίξει τον δρόμο για το «σεντόνι» του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η συμμετοχή του σ’ αυτό, πέρα από την ποδοσφαιρική καταξίωση, θα φέρει και αρκετά εκατομμύρια ευρώ στο ταμείο της ΠΑΕ. Κάτι που αυτή την εποχή είναι απαραίτητο, ώστε να βγει η εταιρεία από το τούνελ, στο οποίο την είχε βάλει η περίοδο της πολυμετοχικότητας.

Σίγουρα δεν είναι απολύτως έτοιμη η ομάδα. Οπως και κάθε αντίπαλός της αυτή την περίοδο. Ούτε μπορεί ο Αναστασίου να υπολογίζει σε παίκτη ή παίκτες που πιθανόν να αποκτηθούν, έως την ερχόμενη Τετάρτη. Επομένως, θα πρέπει να μοντάρει και να δέσει αυτούς που αγωνίστηκαν στο τελευταίο φιλικό.

Η Σταντάρ Λιέγης δεν είναι αντίπαλος – φόβητρο για τους κυπελλούχους Ελλάδος. Δεν διαθέτει ούτε τους παίκτες, αλλά ούτε το σύνολο, που τους κάνει να χάσουν την αγωνιστική τους πειθαρχία. Καθαρό μυαλό θα χρειαστούν. Και φυσικά ένα γκολ. Κάτι που θα μετρήσει πολύ για τον αγώνα-ρεβάνς.

Η ψυχολογία αυτών των παιχνιδιών ισορροπεί πάντα σε ένα τεντωμένο σχοινί. Είναι τετριμμένο να επαναλαμβάνεται, αλλά η ουσία είναι μία. Ο γηπεδούχος μπαίνει με τον αέρα της έδρας και την υποστήριξη των οπαδών του, προσπαθώντας να πετύχει ένα τέρμα, ώστε να αποσυντονίσει τον φιλοξενούμενο, ο οποίος, από την πλευρά του, οργανώνεται πίσω και με αντεπιθέσεις θέλει να ανοίξει αυτός το σκορ.

Ο Παναθηναϊκός έχει τη δυνατότητα να το πετύχει αυτό. Και το έχει αποδείξει στα περυσινά παιχνίδια του πρωταθλήματος. Επιπλέον, διαθέτει στην επίθεση τους ποδοσφαιριστές που μπορούν να μετατρέψουν σε γκολ και τη… μισή ευκαιρία. Το θέμα είναι να υπάρξει μια σωστή αμυντική τακτική, στο κέντρο του γηπέδου, ώστε να κλέβουν την μπάλα και να βρίσκουν ανοργάνωτη την άμυνα της βελγικής ομάδας. Κάτι που χρειάζεται συνεχής πίεση από όλους τους παίκτες και, φυσικά, ταχύτητα.

Δεν λείπουν αυτά από την ομάδα του Αναστασίου. Αυτή η αγωνιστική τακτική τής έδωσε πολλούς βαθμούς, ειδικά εκτός έδρας. Επομένως, γιατί να μην του βγει ένα τέτοιο σύστημα και την Τετάρτη, αφού οι γηπεδούχοι θα έχουν το μυαλό τους περισσότερο στην εμπροσθοφυλακή, παρά στα μετόπισθεν;

Η… επικίνδυνη στροφή, για τους φιλοξενούμενους, θα είναι αν δεχτούν πρώτοι γκολ. Εκεί θα πρέπει να βρουν την ψυχραιμία και το κουράγιο, να επανέλθουν στην ευθεία και να πετύχουν την ισοφάριση και, γιατί όχι, την ανατροπή. Εξάλλου, μια ομάδα, όπως και ο προπονητής της, στα δύσκολα φαίνονται.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή