Συγκλονιστική νίκη επί της Ισπανίας

Συγκλονιστική νίκη επί της Ισπανίας

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επειτα από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι που κρίθηκε στη δεύτερη παράταση, η Εθνική εφήβων επικράτησε της Ισπανίας με 89-85 στον πρώτο αγώνα της δεύτερης φάσης του Ευρωμπάσκετ που διεξάγεται στο Ικόνιο της Τουρκίας.

Με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο να αγωνίζεται και στα 50 λεπτά της αναμέτρησης, να σημειώνει 25 πόντους και να μαζεύει 18 ριμπάουντ και τον Δημήτρη Σταμάτη να σταματάει στους 31 πόντους οι Εφηβοι έκαναν ένα σημαντικότατο βήμα προς την οκτάδα της διοργάνωσης. Η ελληνική ομάδα «μπήκε» στην τελευταία περίοδο, χάνοντας με 11 πόντους (54-43), αλλά με επικεφαλής τους Χαραλαμπόπουλο και Σταμάτη, «ροκάνισε» τη διαφορά και προηγήθηκε με 59-58, 4,30’’ πριν από τη λήξη. Από τη στιγμή αυτή, οι παίκτες του Ηλία Παπαθεοδώρου μπήκαν στη θέση του οδηγού κι αν ήταν πιο εύστοχοι στις βολές θα μπορούσαν να είχαν φθάσει πιο εύκολα στη νίκη. Οι 21 εύστοχες σε σύνολο 36 από τη γραμμή των 4,5 μέτρων σε αντίθεση με τις 32/38 των Ισπανών, παραλίγο να αποδειχθούν καθοριστικές στην εξέλιξη του αγώνα, ειδικά στα τελευταία κρίσιμα δευτερόλεπτα τόσο του κανονικού αγώνα (65-65), όσο και της πρώτης παράτασης (75-75).

Ο Σταμάτης που παρά τους 31 πόντους του ήταν αρκετά άστοχος με 9/24 σουτ εντός πεδιάς, είχε την ευκαιρία στο τέλος των 40 λεπτών να δώσει το ροζ φύλλο στην ελληνική ομάδα, αλλά το σουτ του στην εκπνοή βρήκε τη στεφάνη. Ο ίδιος παίκτης, όμως, πήρε την… εκδίκησή του στη δεύτερη παράταση και με τρία τρίποντα και συνολικά 12 πόντους σε πέντε λεπτά, έβαλε τέλος στα όνειρα των Ισπανών. Εκτός του Σταμάτη αλλά και του… βιονικού Χαραλαμπόπουλου, καταλυτικό ρόλο έπαιξαν στην αναμέτρηση τόσο ο Παπαγιάννης με 14 ριμπάουντ και έξι τάπες (ήταν αρκετά αρνητικός στην επίθεση), όσο και οι Κόνιαρης και Οικονομόπουλος με 10 πόντους ο καθένας.

Σήμερα, στις 18.30, η Εθνική θα αντιμετωπίσει τη Σερβία.

• Η Εθνική ανδρών που προετοιμάζεται για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας θα επιστρέψει σήμερα στην Αθήνα από το Καρπενήσι, όπου πραγματοποίησε το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας της.

• Στον Παναθηναϊκό θα αγωνίζεται από την επόμενη περίοδο ο Λευτέρης Μποχωρίδης. Ο 20χρονος πλέι μέικερ που αγωνιζόταν στον Αρη θα υπογράψει πενταετές συμβόλαιο με τους «πράσινους», οι οποίοι θα καταβάλουν στην ομάδα της Θεσσαλονίκης ποσό της τάξης των 350.000 ευρώ.

• Σε προφορική συμφωνία με τον Παναγιώτη Γιαννάκη έχει έρθει η ΑΕΚ. Η συμφωνία θα επισημοποιηθεί όταν η Ενωση συστήσει την νέα ΚΑΕ και λάβει δικαίωμα συμμετοχής στην Α1.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή