Με 28… ελπίδες θα «βουτήξει» η Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό

Με 28… ελπίδες θα «βουτήξει» η Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με 28 αθλητές και αθλήτριες θα παραταχθεί η ελληνική ομάδα στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών – γυναικών του Βερολίνου που θα ξεκινήσει στις 13 και θα ολοκληρωθεί στις 24 Αυγούστου, στην κολύμβηση, στις καταδύσεις, στη συγχρονισμένη και στο ανοιχτό νερό.

Οι 9 της κολύμβησης (18-24/8) είναι οι: Κρίστιαν Γκολομέεβ, Ανδρέας Βαζαίος, Στέφανος Δημητριάδης, Κώστας Μαρκόζης, Γιάννης Καρπουζλής, Χρήστος Κατραντζής, Κρίστελ Βουρνά, Μαριάννα Λυμπερτά και Κέλλυ Αραούζου. Στο ανοιχτό νερό (13-17/8) θα αγωνιστούν οι: Σπύρος Γιαννιώτης, Αντώνης Φωκαΐδης, Γιώργος Αρνιακός και Κέλλυ Αραούζου. Η Αραούζου θα αγωνιστεί και στην κλασική κολύμβηση. Στις καταδύσεις (18-24/8) οι: Στέφανος Παπαρούνας, Μιχάλης Φαφαλής, Ιουλιάνα Μπανούση και Ελένη Κατσούλη. Στη συγχρονισμένη κολύμβηση (13-17/8) οι: Ευαγγελία Πλατανιώτη, Ευαγγελία Παπάζογλου, Ευαγγελία Κουτίδη, Μαρία-Ελλη-Λέλα Αλζιγκούζη – Κομινέα, Δέσποινα Τζώρτσου, Σοφία Τσιπουρίδη – Παρασκευοπούλου, Φλωρεντία Μάντζιου, Αθανασία Τσόλα, Γιάνα Γκεοργκίεβα, Σοφία – Ευαγγελία Μαλκογεώργου, Πολυξένη Σαραντίδη και Δανάη Δεληγιάννη. Συνολικά η Ελλάδα στη διοργάνωση έχει να επιδείξει 28 μετάλλια (4 χρυσά, 7 ασημένια και 17 χάλκινα).

Δύο χρυσά

Δύο χρυσά μετάλλια, με τη Σοφία Κτενά και τον Λουκά Καρετζόπουλο, κατέκτησε η ελληνική ομάδα στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα τεχνικής κολύμβησης ανδρών – γυναικών το οποίο διεξάγεται στο Λινιάνο της Ιταλίας. Η Κτενά στα 100 μ. υποβρύχιο με χρόνο 37.29, που αποτελεί νέο πανελλήνιο ρεκόρ, κατέκτησε την πρώτη θέση. Στο ίδιο αγώνισμα η Αναστασία Τσίκλη ήταν 4η με χρόνο 38.32. Ο Καρετζόπουλος στα 100 μ. επιφάνεια με χρόνο 34,94 ανέβηκε κι αυτός στην πρώτη θέση του βάθρου. Στις υπόλοιπες ελληνικές συμμετοχές ο Θωμάς Κόκκινος στα 100 μέτρα επιφάνεια με χρόνο 37.09 ήταν 11ος, με τον Γιάννη Δημακούδη στα 100 μ. διπλά πέδιλα να καταλαμβάνει τη 12η θέση με χρόνο 45.52.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή