Σε ρυθμούς Τσάμπιονς Λιγκ όλη η Ευρώπη

Σε ρυθμούς Τσάμπιονς Λιγκ όλη η Ευρώπη

2' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα 15 ζευγάρια του Γ΄ γύρου των προκριματικών του Τσάμπιονς Λιγκ ανανεώνουν το ραντεβού τους για τις 5 και 6 Αυγούστου, προκειμένου να λύσουν οριστικά τις διαφορές τους. Είναι χαρακτηριστικό πως μόλις τρεις ομάδες έχουν πάρει ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης, αφού σε όλες τις υπόλοιπες αναμετρήσεις οι λογαριασμοί έμειναν ανοιχτοί.

Η Μπεσίκτας, που επικράτησε με 2-1 στην Ολλανδία επί της Φέγενορντ, η Λιλ που κέρδισε με 2-0 στην Ελβετία την Γκρασχόπερς και η Λέγκια Βαρσοβίας μετά το 4-1 επί της Σέλτικ βρίσκονται με το ένα πόδι στα πλέι οφ της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Περισσότερη αίσθηση, όμως, προκάλεσε η νίκη της ΑΕ Λεμεσού επί της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης με 1-0. Ασφαλώς το έργο της κυπριακής ομάδας μόνο εύκολο δεν θα είναι στη Ρωσία, ωστόσο διατηρεί ακέραιες ελπίδες πρόκρισης. Ακόμα περισσότερες ελπίδες διατηρεί η άλλη κυπριακή ομάδα, ο ΑΠΟΕΛ, ο οποίος απέσπασε ισοπαλία (2-2) στη Φινλανδία από την Ελσίνκι. Ο σύλλογος της Λευκωσίας βρέθηκε να χάνει με 2-0 στο πρώτο ημίχρονο αλλά με πρωταγωνιστή τον Τόμας ντε Βινσέντι κατάφερε να φύγει από τη Φινλανδία με το θετικό αποτέλεσμα.

Στην Κύπρο θα διεκδικήσει την πρόκρισή της και η Μακάμπι Τελ Αβίβ, λόγω της εμπόλεμης κατάστασης στο Ισράηλ. Η Μακάμπι θα κληθεί να ανατρέψει το εις βάρος της 1-0 από τη Μάριμπορ στη Σλοβενία.

Με το ρευστό αλλά «καθαρό» 1-0 ρίχνεται στην αρένα των επαναληπτικών και η ουγγρική Ντέμπρετσεν, η οποία, την Τρίτη, θα δοκιμάσει τις δυνάμεις της απέναντι στην πρωταθλήτρια Λευκορωσίας ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ. Ακόμη πιο ρευστό προβάδισμα έχουν η Κάραμπαγκ από το Αζερμπαϊτζάν (2-1 τη Ζάλτσμπουργκ) και η Σλόβαν Μπρατισλάβας, η οποία επικράτησε με το ίδιο σκορ της Σέριφ από τη Μολδαβία.

Αντίθετα, στα πρόθυρα των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ βρίσκεται η Ντιναμό Ζάγκρεμπ μετά τη νίκη με 1-0, στη Δανία επί της Ααλμποργκ, ενώ και η Σπάρτα Πράγας έχει σαφέστατο προβάδισμα κόντρα στη Μάλμε μετά το 4-2 στην Τσεχία.

Εκτός από τον Παναθηναϊκό με το… άγχος της εκτός έδρας λευκής ισοπαλίας θα αγωνιστεί και η Κοπεγχάγη με την Ντνίπρο αλλά και η Παρτιζάν κόντρα στη βουλγαρική Λουντογκόρετς. Ηδη στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ περιμένουν η Αρσεναλ, η Πόρτο, η Μπάγερ Λεβερκούζεν, η Νάπολι και η Αθλέτικ Μπιλμπάο.

Οι επαναληπτικοί

Στις 5/8: ΜΠΑΤΕ – Ντέμπρετσεν (0-1), Μακάμπι Τελ Αβίβ – Μάριμπορ (0-1), Παναθηναϊκός – Σταντάρ Λιέγης (0-0), Λιλ – Γκρασχόπερς (2-0). Στις 6/8: Ζενίτ – ΑΕΛ (0-1), ΑΠΟΕΛ – Ελσίνκι (2-2), Σέριφ – Σλόβαν Μπρατισλάβα (1-2), Μάλμε – Σπάρτα Πράγας (2-4), Μπεσίκτας – Φέγενορντ (2-1), Στεάουα Βουκουρεστίου – Ακτόμπε (2-2), Κοπεγχάγη – Ντνίπρο (0-0), Ζάλτσμπουργκ – Κάραμπαγκ (1-2), Σέλτικ – Λέγκια Βαρσοβίας (1-4), Ντιναμό Ζάγκρεμπ – Ααλμποργκ (1-0), Παρτιζάν – Λουντογκόρετς (0-0).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή