Ανοιξε ο δρόμος

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Παναθηναϊκός πέτυχε τον βασικό του στόχο, την Τετάρτη, στη Λιέγη. Πήρε το αποτέλεσμα, που τον κατέστησε φαβορί για να περάσει στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ και μέσω αυτών των δύο αγώνων να προκριθεί στους «χρυσοφόρους» ομίλους της διοργάνωσης.

Δεν είναι μόνο το 0-0 στην έδρα της Σταντάρ, που αποτελεί βήμα πρόκρισης για την επόμενη φάση. Η εικόνα που παρουσίασε η βελγική ομάδα δεν αφήνει περιθώρια, στους οπαδούς της, να ελπίζουν πως θα μπορέσουν να πάρουν το εισιτήριο, στη Λεωφόρο, το βράδυ της 5ης Αυγούστου. Κάτι τέτοιο θα ήταν ματαιοπονία.

Ολα αυτά, όμως, δεν πρέπει να αποτελέσουν για τους «πράσινους» μαξιλαράκι, όπου θα… αποκοιμηθούν και θα κάνουν όνειρα. Στο ποδόσφαιρο, όποια κι αν είναι η διαφορά δυναμικότητας, πρέπει να αποδεικνύεται μέσα στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου. Γι’ αυτό οφείλουν όλοι στην «πράσινη» οικογένεια να αντιμετωπίσουν με την ίδια σοβαρότητα και τη ρεβάνς. Το 0-0 δεν παύει να είναι ένα «πονηρό» αποτέλεσμα και με ένα γκολ, της φιλοξενούμενης, να έρθουν τα πάνω κάτω.

Πολλοί λένε πως ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να είχε πάρει τη νίκη και τώρα, όλα αυτά, να μην είχαν καμία αξία και λόγο αναφοράς. Δεν έχουν μεν άδικο, αφού είχε τις ευκαιρίες να υποχρεώσει τους παίκτες της Σταντάρ να απολαύσουν την Ακρόπολη, το διήμερο που θα βρεθούν στην Αθήνα.

Επειδή όμως η ιστορία στο ποδόσφαιρο δεν γράφεται με «αν», ο Γιάννης Αναστασίου και οι ποδοσφαιριστές του δεν πρέπει πρωτίστως να παρασυρθούν από τα πρωτοσέλιδα που διάβασαν την Πέμπτη. Η υπεραισιοδοξία ποτέ δεν βγήκε σε καλό. Γι’ αυτό είναι υποχρεωμένοι να κρατήσουν τα αγωνιστικά οφέλη του πρώτου αγώνα και πάνω σ’ αυτά να οργανωθούν για τον δεύτερο.

Μόνο από τα λάθη των δικών του παικτών μπορεί να κινδυνέψει ο Παναθηναϊκός. Κάποια έγιναν και στη Λιέγη, αλλά δεν τα «πλήρωσε». Ομως είναι αυτονόητο, πως δεν πρέπει να επαναληφθούν και στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, όπου πιθανόν να υπάρξει και κάποια πίεση εκ μέρους των οπαδών του. Και αυτή, πολλές φορές, παίζει και αρνητικό ρόλο. Ας μην αναζητήσουν λοιπόν οι φίλοι του το γρήγορο γκολ, που θα του ανοίξει τον δρόμο για την επόμενη φάση. Η «υπομονή» πρέπει να είναι το χαρακτηριστικό τους, αν δεν δουν στα πρώτα λεπτά την μπάλα στο τέρμα της βελγικής ομάδας.

Την ίδια συμπεριφορά πρέπει να έχουν και οι «πράσινοι» στον αγωνιστικό χώρο, αν χαθούν κάποιες ευκαιρίες. Το γκολ θα έρθει. Ας μην παρασυρθούν λοιπόν σε βεβιασμένες ενέργειες, οι οποίες μπορεί και να αφήσουν ακάλυπτη την εστία του Κοτσόλη. Αλλωστε, πολύ περισσότερο από το πρώτο παιχνίδι προτεραιότητα για τον Γιάννη Αναστασίου πρέπει να αποτελέσει η διαφύλαξη του «μηδέν» στα μετόπισθεν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή