Πίσω από τις κάμερες

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η «Οδύσσεια» ενός κολυμβητηρίου

Μια ιστορία γραφειοκρατικής τρέλας κρύβεται πίσω από τη μη λειτουργία του κολυμβητηρίου των Χανίων. Το 2001 αποφασίστηκε η κατασκευή του. Η σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία υπεγράφη το 2003. Το έργο άργησε να ξεκινήσει λόγω έλλειψης οικοδομικής άδειας. Η ανάδοχος εταιρεία αντί να το παραδώσει το 2004 περάτωσε το έργο το 2009. Από τότε μέχρι σήμερα το κολυμβητήριο δεν μπορούσε να λειτουργήσει, γιατί δεν είχε οριστεί κοινός εκπρόσωπος του φορέα διαχείρισης. Μάλιστα, το 2011 ξέσπασε πυρκαγιά και διαπιστώθηκαν βανδαλισμοί. Τελικά την περασμένη Τρίτη ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Ανδριανός, υπέγραψε σύμβασης παραχώρησης του κολυμβητηρίου στο Πολυτεχνείο της Κρήτης προκειμένου –επιτέλους– να λειτουργήσει.

Η πίεση της… αδράνειας

Την παραίτησή του από τη θέση του υπευθύνου ακεραιότητας της ΕΠΟ υπέβαλε ο Γιάννης Ντζούφρας, υποστηρίζοντας ότι δεν μπορεί να αντέξει την πίεση. Η ύπαρξη αλλά και η αδράνεια του συγκεκριμένου προσώπου, που κατείχε θέση–κλειδί ως προς την ενημέρωση των κρατικών αρχών και της UEFA σχετικά με τους χειραγωγημένους αγώνες, αποκαλύφθηκε από την «Κ» τον περασμένο Νοέμβριο και προκάλεσε την προκαταρκτική έρευνα από την αντεισαγγελέα Εφετών, Βιργινία Σακελλαρόπουλου. Η γνωστοποίηση του θέματος ταρακούνησε την ΕΠΟ, η οποία με μια κίνηση τακτικής «επανεπιβεβαίωσε» τον κ. Ντζούφρα ως υπεύθυνο ακεραιότητας παρότι κατείχε τη θέση από το 2009. Τελικά, την περασμένη Τετάρτη ανακοινώθηκε η παραίτησή του από μια θέση τα καθήκοντα της οποίας άσκησε πλημμελώς…

Εκεί όπου έπρεπε

Η πιο σωστή κίνηση που έκανε ο τεχνικός της Εθνικής Εφήβων, Ηλίας Παπαθεοδώρου, για την ακραία χειρονομία προς τον Αντώνη Κόνιαρη, ήταν η επικοινωνία που είχε με τους γονείς του παίκτη εξηγώντας τι είχε συμβεί. Μπορεί να μη ζήτησε δημόσια συγγνώμη, αλλά την είπε εκεί όπου έπρεπε και επιβαλλόταν.

Κίνδυνος...

Μπορεί και να μη συμμετάσχει ο Πανιώνιος στο επόμενο πρωτάθλημα της Α1, χωρίς ακόμη να έχει διοίκηση στην ΚΑΕ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή