Ευρωπαϊκή λάμψη ξανά στη Λεωφόρο

Ευρωπαϊκή λάμψη ξανά στη Λεωφόρο

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αλλού έστρεφαν το βλέμμα τους με ανησυχία οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού κι αλλού τελικά χτύπησε το καμπανάκι του κινδύνου, λίγες ώρες πριν από την κρίσιμη αποψινή (21.00) ρεβάνς με τη Σταντάρ Λιέγης. Τα ευχάριστα νέα από τους Μέντες και Πέτριτς, οι οποίοι ξεπέρασαν τελικά τον τραυματισμό τους και πήραν μέρος σε φουλ ρυθμούς στη χθεσινή τελευταία προπόνηση, επισκιάστηκαν από ένα πρόβλημα του Λαγού της τελευταίας στιγμής. Ο 22χρονος μέσος αποχώρησε με διάταση στον πλάγιο κοιλιακό από την προπόνηση και η συμμετοχή του στο παιχνίδι θα κριθεί την τελευταία στιγμή.

Αν ο Λαγός δεν τα καταφέρει, τη θέση του στη μεσαία γραμμή θα πάρει ο Πράνιτς, χωρίς να αναμένονται άλλες αλλαγές σε σχέση με την εντεκάδα της Λιέγης. Ο Μπούι έδειξε καλή εικόνα στις λιγοστές προπονήσεις που μετείχε, συμπεριλήφθηκε στην αποστολή, αλλά δεν είναι στις αρχικές επιλογές του Αναστασίου και δύσκολα θα πάρει χρόνο συμμετοχής, μια και βρίσκεται ακόμα στο στάδιο της προσαρμογής. Ο Ολλανδός είναι ο μόνος που προστέθηκε στην αποστολή της Λιέγης. Οι Μπούρμπος, Ρισβάνης και Μπαϊράμι κρίθηκαν πάλι ανέτοιμοι και έμειναν εκτός. Η Σταντάρ έφτασε χωρίς τους Μαρκέ και Μίλιτς (προσβλήθηκαν από ίωση), με τον Γκάι Λουζόν να τονίζει ότι η ομάδα του ήλθε για τη νίκη απέναντι σε έναν ποιοτικό και πολύ δυνατό αντίπαλο.

«Αυτή η ομάδα έχει πολλά να δώσει. Δείξαμε πέρυσι εντός συνόρων τις δυνατότητές μας και θέλουμε το ίδιο και στην Ευρώπη. Είναι αρκετά δύσκολο το παιχνίδι, αλλά ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε. Αν το κάνουμε, δεν θα έχουμε πρόβλημα», δήλωσε ο Αναστασίου και πρόσθεσε: «Μετά το 0-0, στόχος μας είναι να μη δεχτούμε γκολ. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα παίξουμε αμυντικά. Υπάρχει και η επιθετική άμυνα. Είμαστε έτοιμοι σε κάθε σενάριο. Οποιος και να παίξει, ξέρουμε τι να κάνουμε. Από εμάς θα εξαρτηθεί. Είναι ένα πονηρό ματς, αλλά εμείς στη Λεωφόρο παίζουμε πάντα το παιχνίδι μας από το πρώτο λεπτό».

Η πρόκριση στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ εξασφαλίζει σε κάθε περίπτωση την ευρωπαϊκή συνέχεια του Παναθηναϊκού, κι αυτό σημαίνει ότι θα χρειαστούν ενισχύσεις. «Αν τελειώσει το παιχνίδι όπως θέλουμε, υπάρχουν περιθώρια μεταγραφών. Εχουμε ένα ρόστερ 25 παικτών και σε πρώτη φάση είμαστε καλά. Οσο αυξάνονται οι υποχρεώσεις, χρειάζεται και ενίσχυση. Αν χρειαστεί να κάνουμε κάτι, θα είμαστε έτοιμοι για να το κάνουμε. Να είστε σίγουροι γι’ αυτό», δήλωσε ο Αναστασίου.

Η Λεωφόρος θα είναι κατάμεστη απόψε, με τους οργανωμένους οπαδούς του Παναθηναϊκού να ετοιμάζονται να βάλουν φωτιά στην εξέδρα, έχοντας πάρει, όπως τόνισαν με ανακοίνωσή τους, όλα τα μέτρα για να περιφρουρήσουν το παιχνίδι και την ομάδα. Το ιστορικό γήπεδο του Παναθηναϊκού θα έχει εσωτερικά χρώμα από το ένδοξο παρελθόν της ομάδας, καθώς ο διάδρομος που οδηγεί από τη φυσούνα στα αποδυτήρια είναι «ντυμένος» με μεγάλες αφίσες παικτών που διαχρονικά δόξασαν το «τριφύλλι».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή