Αναστάτωση στην Αγγλία με Λάμπαρντ

Αναστάτωση στην Αγγλία με Λάμπαρντ

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν πρόκειται ούτε για την πιο πολυδάπανη μεταγραφή του καλοκαιριού ούτε για την πιο σημαντική. Ο «θόρυβός» της, όμως, είναι σίγουρα πολύ πιο δυνατός από κάθε άλλη μετακίνηση παίκτη που έχει γίνει μέχρι στιγμής στο ευρωπαϊκό παζάρι. Επειτα από 13 χρόνια ανελλιπούς προσφοράς, ο Φρανκ Λάμπαρντ, θα αλλάξει -έστω και για λίγο- γειτονιά και από το Λονδίνο και την Τσέλσι, θα μετακομίσει στο Μάντσεστερ για τη Σίτι.

Ο 36χρονος μέσος πριν από λίγες μέρες αφέθηκε ελεύθερος από τους «Μπλε» υπογράφοντας συμβόλαιο με την αμερικανική Νιου Γιορκ Σίτι. Το πρωτάθλημα του MLS, όμως, αρχίζει τον Ιανουάριο και οι ιθύνοντες της αμερικανικής ομάδας σκέφτηκαν να κρατήσουν τον Αγγλο μέσο σε… φόρμα. Με δεδομένο ότι ο σύλλογος ουσιαστικά αποτελεί… παρακλάδι της Μάντσεστερ Σίτι, ο δανεισμός του παίκτη στην αγγλική ομάδα ήταν η ενδεδειγμένη λύση για όλες τις πλευρές. Το… προμελετημένο έγκλημα έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία στους οπαδούς της Τσέλσι, οι οποίοι για περίπου ένα εξάμηνο θα βλέπουν τη «σημαία» τους σε ξένο ιστό. Ηδη, οι πιο θερμόαιμοι καίνε τις φανέλες του Λάμπαρντ, ο οποίος ζήτησε να μην αγωνιστεί κόντρα στην παλιά του ομάδα.

Η μεταγραφή αυτή δεν ενόχλησε μόνο τους φιλάθλους των «Μπλε» αλλά και τον τεχνικό της Αρσεναλ, Αρσέν Βενγκέρ, ο οποίος αναφέρθηκε στο φαινόμενο των συλλόγων – δορυφόρων: «Μας προκάλεσε έκπληξη, όμως είναι ολοφάνερο πλέον πως οι "δορυφόροι" της Σίτι την "ταΐζουν". Ακουσα πρόσφατα πως σκέφτονται να αποκτήσουν συνολικά πέντε ομάδες ανά τον κόσμο», υπογράμμισε ο Αλσατός τεχνικός.

Στη Ρεάλ ο Νάβας

Mία ακόμα μουντιαλική μεταγραφή ολοκλήρωσε η Ρεάλ Μαδρίτης η οποία μετά τον Τζέιμς Ροδρίγκες της Κολομβίας, απέκτησε και τον Κέιλορ Νάβας της Κόστα Ρίκα. Ο 27χρονος τερματοφύλακας που αγωνιζόταν στη Λεβάντε, εντυπωσίασε με τις εμφανίσεις του στο Παγκόσμιο Κύπελλο, αποτελώντας θεμέλιο λίθο της πορείας των Κοσταρικανών μέχρι και τους «8» της διοργάνωσης. Ηταν αυτός που στη φάση των «16» κράτησε όρθια την ομάδα του κόντρα στην ελληνική, τόσο στην κανονική διάρκεια, όσο και στη διαδικασία των πέναλτι: «Είμαι πολύ χαρούμενος με την εμπειρία αυτή. Η χαρά που νιώθω δεν μπορεί να περιγραφεί. Με ενθουσιάζει πάρα πολύ η προοπτική. Περιμένω πώς και πώς να δουλέψω σκληρά και ταπεινά όπως κάνω», τόνισε ως παίκτης της Ρεάλ ο Νάβας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή