Μετράει κέρδη ο Ολυμπιακός

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πολλαπλά είναι τα οφέλη του Ολυμπιακού από τη συμμετοχή του στο τουρνουά των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και του Καναδά. Η εικόνα του συνόλου του Μίτσελ και στα τρία ματς που έδωσε σε Τορόντο, Σικάγο και Μινεάπολη κόντρα σε Μίλαν, Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτι αντίστοιχα, ήταν εξαιρετική. Ετσι, τονώθηκε η αυτοπεποίθηση των παικτών ενόψει των επίσημων υποχρεώσεών τους σε Ελλάδα και Ευρώπη και δημιουργήθηκαν παράλληλα προσδοκίες στους φίλους της ομάδας του Πειραιά ενόψει της νέας σεζόν.

Αποκάλυψη για τους Πειραιώτες στο τελευταίο τους φιλικό ματς στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού με αντίπαλο τη Μάντσεστερ Σίτι (ήρθε ισόπαλο με σκορ 2-2, ενώ στα πέναλτι επικράτησε ο Ολυμπιακός με 5-4), ήταν ο Δημήτρης Διαμαντάκος, ο οποίος πέτυχε και τα δύο γκολ. Πάντως, οι ιθύνοντες των πρωταθλητών Ελλάδας συνεχίζουν να αναζητούν στο εξωτερικό έναν σέντερ φορ καθώς και αριστερό χαφ, ενώ αναμένουν να ξεκαθαρίσει το «ομιχλώδες τοπίο» στην υπόθεση του Μεξικανού επιθετικού, Αλαν Πουλίδο. Στο προσκήνιο επανήλθε η περίπτωση του 22χρονου Σουηδού, Τζον Γκιντέτι της Μάντσεστερ Σίτι.

Παράλληλα, στην τελική ευθεία βρίσκεται το θέμα της πώλησης του Κώστα Μανωλά σε ομάδα του εξωτερικού, ενώ κάτι ανάλογο πιθανότατα θα συμβεί και με τον Χοσέ Χολέμπας. Επιπλέον, τόσο ο Γκαετάν Μπονγκ, όσο και ο Σαμπού Γιαταμπαρέ δεν πρόκειται να παραμείνουν στο δυναμικό των «ερυθρόλευκων» στη νέα σεζόν.

Η αποστολή των πρωταθλητών Ελλάδας άρχισε την Κυριακή το απόγευμα το μεγάλο ταξίδι της επιστροφής από τη Μινεάπολη, όπου μέσω Νέας Υόρκης και Μιλάνου, έφθασε την Ελλάδα χθες το βράδυ. Ετσι σε διάστημα 14 ημερών, οι «Πειραιώτες» συμπλήρωσαν εννέα αεροπορικά ταξίδια.

Η πολύ καλή παρουσία του Ολυμπιακού στο τουρνουά της Αμερικής, είναι πιθανό να οδηγήσει τους διοργανωτές στην απόφαση να προτείνουν στην ελληνική ομάδα να συμμετάσχει και του χρόνου στο International Champions Cup. Το καλοκαίρι του 2015 ενδεχομένως να διεξαχθούν παράλληλα δύο τουρνουά, ένα στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και άλλο ένα στην Ασία. Ικανοποιημένος από την παρουσία της ομάδας στις ΗΠΑ εμφανίστηκε και ο Παϊτίμ Κασάμι ο οποίος έδειξε ξανά αρκετά καλά στοιχεία: «Παίξαμε καλό ποδόσφαιρο αν και οι συνθήκες δεν ήταν και οι καλύτερες. Είμαστε χαρούμενοι με την παρουσία μας στο τουρνουά», τόνισε ο Ελβετός μέσος.

Εως και την έναρξη της Σούπερ Λίγκας, οι «ερυθρόλευκοι» θα δώσουν άλλα δύο φιλικά παιχνίδια. Την Τετάρτη 13 του μηνός, στο μοναδικό εν Ελλάδι ματς της καλοκαιρινής προετοιμασίας του θα αντιμετωπίσουν την Μπιλμπάο του Ερνέστο Βαλβέρδε (ώρα έναρξης, 21.30). Και τρεις ημέρες μετά θα παίξουν στην Κωνσταντινούπολη με τη Φενερμπαχτσέ, ολοκληρώνοντας έτσι την καλοκαιρινή προετοιμασία τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή