Ευνοϊκές κληρώσεις για Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ και Αστέρα

Ευνοϊκές κληρώσεις για Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ και Αστέρα

2' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με ούριο άνεμο οδεύουν προς τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ ο Παναθηναϊκός, ο ΠΑΟΚ και ο Αστέρας Τρίπολης! Η κλήρωση των πλέι οφ της διοργάνωσης έφερε στον δρόμο τους θεωρητικά βατούς αντιπάλους σε σημείο που πιθανή πρόκρισή τους στη φάση των ομίλων να μη συνιστά υπέρβαση. Ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει τη Μίντιλαντ από τη Δανία, ο ΠΑΟΚ τη Ζίμπρου Κισινάου από τη Μολδαβία και ο Αστέρας Τρίπολης τη Μακάμπι Τελ Αβίβ. Οι πρώτοι αγώνες θα δοθούν στις 21 Αυγούστου και οι ρεβάνς στις 28 του ίδιου μήνα, με τους «πράσινους» και τους Αρκάδες να είναι γηπεδούχοι στο πρώτο ματς και τον ΠΑΟΚ να παίζει εκτός έδρας.

Η Μίντιλαντ εδρεύει στην πόλη Χέρνινγκ, με έδρα το «MCH Arena», χωρητικότητας 11.800 θεατών. Τερμάτισε 3η στο πρωτάθλημα Δανίας, έχοντας στο εφετινό δύο νίκες και μία ήττα μέχρι στιγμής. Δεν έχει κατακτήσει ποτέ κάποιον τίτλο, ενώ παίζει για 8η φορά στην Ευρώπη. Προπονητής της είναι ο Γκλεν Ρίντερσχομ και πιο γνωστοί της παίκτες ο επιθετικός Μόρτεν Ρασμούνσεν (15 γκολ πέρυσι) και ο διεθνής μέσος Γιάκομπο Πόουλσεν. Εχει αρκετούς Αφρικανούς παίκτες, μεταξύ των οποίων βρίσκεται και ο Γκανέζος πρώην αμυντικός του Αρη, Φράνσις Ντίκο. Η Μίντιλαντ δεν έχει αντιμετωπίσει ποτέ ελληνική ομάδα.

«Αντιμετωπίζουμε μια ομάδα από τη Δανία, άγνωστη στο ελληνικό κοινό θα έλεγα, αλλά υπολογίσιμη δεδομένου ότι δεν μπορείς να πεις ποτέ ότι οι Σκανδιναβοί είναι εύκολοι αντίπαλοι. Δεν έχω προσωπική άποψη ακόμα, θα τους δούμε στο ματς της Κυριακής» δήλωσε ο Γ. Αναστασίου, ενώ ο Γκλεν Ρίντερσχομ τόνισε: «Θα προτιμούσαμε για αντίπαλο τη Σερίφ, αλλά θέλαμε να αποφύγουμε και την Ιντερ ή τη Ρεάλ Σοσιεδάδ, άρα η κλήρωση με τον Παναθηναϊκό είναι… κάπου στη μέση. Ο Παναθηναϊκός είναι καλύτερος από εμάς και θα είναι δύσκολος αντίπαλος».

Η Ζίμπρου Κισινάου τερμάτισε 4η στο πρωτάθλημα Μολδαβίας και για να φτάσει έως εδώ, απέκλεισε τη Σκεντίγια από τα Σκόπια, την ΤΣΣΚΑ Σόφιας και την αυστριακή Γκρέντινγκ. Το 2003 είχε αποκλειστεί από τον Αρη, με ήττα 2-1 στη Θεσσαλονίκη και ισοπαλία 1-1 στο Κισινάου.

Η πρωταθλήτρια Ισραήλ Μακάμπι Τελ Αβίβ είναι θεωρητικά καλύτερη ομάδα από τον Αστέρα Τρίπολης και έχει εξαιρετική παράδοση με τις ελληνικές ομάδες, έχοντας τρεις προκρίσεις σε βάρος ΠΑΟΚ, Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού. Επαιξε στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, όπου απέκλεισε τη Σάντα Κολόμα από την Ανδόρα και έμεινε εκτός πλέι οφ από τη Μάριμπορ, χάνοντας 1-0 στη Σλοβενία και παραχωρώντας 2-2 στη Λάρνακα όπου αγωνίζεται λόγω των γεγονότων στη Γάζα.

–  Για την απόκτηση του 28χρονου ακραίου επιθετικού της Μπαρτσελόνα, Ιμπραΐμ Αφελάι κινείται ο Ολυμπιακός. Παράλληλα, ανακοινώθηκε η απόκτηση του Τ. Καραμάνου, ο οποίος θα παραμείνει στον Ατρόμητο με τη μορφή δανεισμού ώς το επόμενο καλοκαίρι. Στο πλαίσιο της μεταγραφής οι «ερυθρόλευκοι» παραχώρησαν τον Θ. Παπάζογλου στην ομάδα του Περιστερίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή