Η πρόκληση του υγρού στίβου

Η πρόκληση του υγρού στίβου

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με αγώνες στη συγχρονισμένη κολύμβηση και στο ανοικτό νερό αρχίζουν σήμερα στο Βερολίνο τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα υγρού στίβου. Η χώρα μας θα έχει εκπροσώπους στο σόλο, στο ντουέτο και στο ομαδικό της συγχρονισμένης καθώς και στα 10 χλμ. ανοικτού νερού των γυναικών και στα 5.000 των ανδρών.

Στην ιστορική λίμνη «Ρεγκάτα Στρέκε Γκριουνάου», όπου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1936 διεξήχθησαν τα αγωνίσματα κωπηλασίας, η Κέλι Αραούζου θα διεκδικήσει ένα ευρωπαϊκό μετάλλιο στα 10.000 μ. Η πρωταθλήτρια της κολύμβησης είναι σε καλή αγωνιστική κατάσταση και με τις επιδόσεις της στο παρελθόν έχει δείξει ότι μπορεί να βρεθεί στο βάθρο της διοργάνωσης. Ο Σπύρος Γιαννιώτης δεν θα πάρει μέρος στα 5.000 μ. διότι θέλει να προστατέψει το χέρι του, καθώς ο βασικός του στόχος είναι τα 10.000 μ., τα οποία θα διεξαχθούν αύριο. «Αποφάσισα να μην αγωνιστώ στα 5.000 μ. Θα πάρω μέρος στα 10.000 μ. που είναι και ολυμπιακό αγώνισμα. Εχω ένα μικρό πρόβλημα στο χέρι μου και δεν θέλω να το επιβαρύνω. Φοβόμασταν ότι το νερό θα ήταν κρύο αλλά ευτυχώς δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο. Οι συνθήκες είναι καλές. Η πίστα, βέβαια, είναι λίγο δύσκολη και πρέπει να προσέξουμε στον τερματισμό», δήλωσε στην «Κ» ο Σπύρος Γιαννιώτης.

Στο αγώνισμα των 5.000 μ. αναμένεται να πάρει μέρος μόνο ο Αντώνης Φωκαΐδης, καθώς ο Γιώργος Αρνιακός θα αγωνισθεί στα 10.000 μ. Και οι δύο αθλητές αποτελούν το μέλλον της χώρας μας στα αγωνίσματα του ανοικτού νερού.

Με το τεχνικό του σόλο θα αρχίσουν σήμερα το πρωί τα αγωνίσματα της συγχρονισμένης κολύμβησης. Τη χώρα μας θα εκπροσωπήσει η Ευαγγελία Πλατανιώτη. Στο τεχνικό του ντουέτου θα πάρουν μέρος η Εβελίνα Παπάζογλου και η Ευαγγελία Κουτίδη. Τα αγωνίσματα της σημερινής ημέρας θα ολοκληρωθούν με το τεχνικό μέρος του ομαδικού. Τη γαλανόλευκη στο κορμάκι θα φορέσουν οι Ευαγγελία Πλατανιώτη, Εβελίνα Παπάζογλου, Ευαγγελία Κουτίδη, Μαρία – Ελλη – Λέλα Αλζιγκούζη – Κομινέα, Δέσποινα Τζώρτσου, Σοφία Τσιπουρίδη – Παρασκευοπούλου, Γιάννα Γκεοργκίεβα και η Αθανασία Τσόλα ενώ αναπληρώτριες στο ομαδικό είναι οι Φλωρεντία Μάντζιου, Σοφία – Ευαγγελία Μαλκογεώργου, Πολυξένη Σαραντίδη και η Δανάη Δεληγιάννη. «Για πρώτη φορά θα αγωνιστώ σε μεγάλη διοργάνωση σε επίπεδο γυναικών στο σόλο. Αυτό δημιουργεί βάρος, αλλά και μεγάλη θέληση για να τα πάω καλά», δήλωσε η Ευαγγελία Πλατανιώτη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή