Eντυπωσίασε η συγχρονισμένη

Eντυπωσίασε η συγχρονισμένη

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με στόχο τη διάκριση θα βουτήξει σήμερα (11.00) στην ιστορική λίμνη «Ρεγκάτα Στρέκε Γκριουνάου» του Βερολίνου ο Σπύρος Γιαννιώτης. Ο Ολυμπιονίκης θα έχει δίπλα του στα 10.000 μ. ανοικτού νερού του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος υγρού στίβου τη νέα γενιά του αθλήματος, τους Αντώνη Φωκαΐδη και Γιώργο Αρνιακό. Λίγη ώρα αργότερα, η Κέλι Αραούζου θα διεκδικήσει στα 5.000 μ. μία θέση καλύτερη από την 8η που κατέκτησε χθες στα 10.000 μ. Η Ευαγγελία Πλατανιώτη ήρθε 5η στο τεχνικό πρόγραμμα του σόλο της συγχρονισμένης κολύμβησης. Εντυπωσιακές ήταν και οι αθλήτριες Εβελίνα Παπάζογλου και Ευαγγελία Κουτίδη στο τεχνικό του ντουέτου.

Η 20χρονη γοργόνα μάγεψε τους κριτές και το κοινό στην πρώτη της εμφάνισή σε μεγάλο αγώνα στο σόλο. Βαθμολογήθηκε με 84,5080. Πρώτη ήρθε η Σβετλάνα Ρομάσινα (Ρωσία) με 93,8251 βαθμούς. Αύριο θα διεξαχθεί το ελεύθερο πρόγραμμα. Οι Παπάζογλου – Κουτίδη πλασαρίστηκαν στην 6η θέση του τεχνικού προγράμματος με 81,9241. Πρώτες ήταν οι Ρωσίδες Κορόμποβα – Κολοσνιτσένκο (91,9391).

Το σημερινό πρόγραμμα στη συγχρονισμένη κολύμβηση περιλαμβάνει το ελεύθερο πρόγραμμα του ντουέτου όπου τη χώρα μας θα εκπροσωπήσουν οι Εβελίνα Παπάζογλου – Ευαγγελία Κουρτίδη, ενώ η ομάδα μας στο ομαδικό θα πάρει μέρος και αυτή στο ελεύθερο πρόγραμμα.

Τα 10.000 μ. ανοικτού νερού παραλίγο να έχουν άσχημο φινάλε. Ελάχιστα μέτρα πριν από τον τερματισμό η Πολωνέζα κολυμβήτρια Ναταλία Τσάρλος από την υπερπροσπάθεια και τις υψηλές θερμοκρασίες έχασε τις αισθήσεις της. Ανασύρθηκε από τη θάλασσα και ενώ δεν είχε επαφή με το περιβάλλον χάρη στις πρώτες βοήθειες συνήλθε. Στο ίδιο αγώνισμα, η Κέλι Αραούζου πλασαρίστηκε στην 8η θέση (1:56.16). Πρώτευσε η Ολλανδή Σάρον Φαν Ρουβεντάλ (1:56:06).

«Εκανα αρκετά λάθη, αλλά ήταν πολύ δύσκολη κούρσα, πολύ γρήγορη. Οι συνθήκες δεν ήταν κακές, δηλαδή δεν κρύωσα, δεν έφαγα ξύλο. Η κούρσα ήταν γρήγορη, με αποτέλεσμα να με κουράσει πολύ, δεν ήταν μια κούρσα στα μέτρα μου, υπήρχαν πολλές αλλαγές στον ρυθμό. Παρόλα αυτά είμαι στην οκτάδα και είναι ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα. Υπάρχει μια γλυκόπικρη γεύση, μέχρι ενός βαθμού είμαι ικανοποιημένη», δήλωσε η πρωταθλήτρια Ελλάδος.

Ο Αντώνης Φωκαΐδης ήρθε 10ος στα 5 χλμ. (55.08). Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Βρετανός Ντάνιελ Φογκ, με χρόνο 53:41.4.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή