Τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ

Τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με πέντε ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις ξεκινούν σήμερα τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, προκειμένου να οριστικοποιηθούν οι συμμετέχουσες ομάδες της φάσης των ομίλων της διοργάνωσης. Εκ των σημερινών ζευγαριών, ξεχωρίζουν οι αναμετρήσεις της Μπεσίκτας με την Αρσεναλ στο «Ισμέτ Ινονού» και της Νάπολι με την Αθλέτικ Μπιλμπάο στο «Σαν Πάολο».

Η Αρσεναλ παραδοσιακά συμμετέχει στη συγκεκριμένη προκριματική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ και, μολονότι οι Τούρκοι μοιάζουν ενισχυμένοι σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, δύσκολα θα μπορέσουν να δημιουργήσουν δυσκολίες στους Λονδρέζους. Η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ προέρχεται από τη δύσκολη νίκη για την πρεμιέρα του αγγλικού πρωταθλήματος κόντρα στην Κρίσταλ Πάλας, ωστόσο η ποιότητα του ρόστερ είναι δεδομένη.

Στη μεσογειακή κόντρα στη Νάπολι τίθενται αντιμέτωπες δύο σπουδαίες ομάδες και δύο σπουδαίοι προπονητές. Ράφα Μπενίτες για τους γηπεδούχους και Ερνέστο Βαλβέρδε για την Μπιλμπάο κοντράρονται σήμερα σε ένα παιχνίδι που δύσκολα μπορούν να γίνουν προγνωστικά, τόσο λόγω του γεγονότος ότι η χρονιά δεν έχει καν ξεκινήσει όσο και λόγω της παραπλήσιας δυναμικής των δυο ομάδων. Στα άλλα ζευγάρια που αναμετρώνται σήμερα, η Κοπεγχάγη υποδέχεται τη Λεβερκούζεν, η Σάλτσμπουργκ τη Μάλμε και η Στεάουα Βουκουρεστίου τη Λουντογκόρετς. Ολοι οι αγώνες ξεκινούν στις 21.45, ενώ οι αγώνες ρεβάνς θα διεξαχθούν την επόμενη εβδομάδα.

Η Πρέμιερ Λιγκ

Σέντρα είχαμε το Σαββατοκύριακο στο πρωτάθλημα της Πρέμιερ Λιγκ, με τη μεγαλύτερη έκπληξη βάσει των προβλέψεων να έρχεται στο Μάντσεστερ, όπου η Γιουνάιτεντ ηττήθηκε από τη Σουόνσι με 1-2. Το 3-4-3 που επέλεξε στο προπονητικό του ντεμπούτο με τους «κόκκινους διαβόλους» ο Λουίς φαν Χάαλ δεν στάθηκε ικανό να γιατρέψει τις «παθήσεις» της προηγούμενης χρονιάς, καθώς το ρόστερ της ομάδας μοιάζει ιδιαίτερα φτωχό. Η Λίβερπουλ δυσκολεύτηκε κόντρα στη Σαουθάμπτον, την οποία κέρδισε με 2-1, αλλά οι «Αγιοι» άξιζαν κάτι παραπάνω βάσει της απόδοσής τους.

Σπουδαία νίκη σημείωσε η Τότεναμ εναντίον της Γουέστ Χαμ εκτός έδρας, σκοράροντας στο 90ό λεπτό του αγώνα, με πρωταγωνιστή τον 20χρονο Ντάιερ που βρήκε δίχτυα στην πρώτη του συμμετοχή με τη φανέλα των «σπιρουνιών». Η Γουέστ Χαμ έχασε πέναλτι, ενώ αγωνιζόταν με παίκτη παραπάνω από το 29ο λεπτό εξαιτίας αποβολής του Νότον.

Η πρωταθλήτρια Μάντσεστερ Σίτι πέρασε από την έδρα της Νιούκαστλ χάρη σε γκολ των Σίλβα και Αγουέρο, χωρίς να εντυπωσιάσει με το ποδόσφαιρό της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή