Δέκα πρόσωπα καταθέτουν ενώπιον του εισαγγελέα

Δέκα πρόσωπα καταθέτουν ενώπιον του εισαγγελέα

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τρία μέλη του Δ.Σ. της ΕΠΟ, ένα υψηλόβαθμο στέλεχός της, δύο μέλη της ΚΕΔ (ένα νυν και ένα μέχρι πρότινος), τρεις διαιτητές της Σούπερ Λιγκ και ένας πρόεδρος ΠΑΕ έχουν κληθεί σήμερα από τον αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Αριστείδη Κορέα για ανωμοτί καταθέσεις στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείται για την ύπαρξη εγκληματικής οργάνωσης στο ποδόσφαιρο.

Από τα συνολικά δέκα πρόσωπα τα πέντε έχουν καταθέσει και στο παρελθόν για την υπόθεση των «στημένων πινάκων» διαιτησίας της περιόδου 2012-13, ενώ τα υπόλοιπα πέντε θα καταθέσουν για πρώτη φορά λόγω των νεότερων στοιχείων που προέκυψαν από το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Μέσα από το βούλευμα προκύπτει το αίτημα του αντεισαγγελέα να συσχετιστεί η υπόθεση που αφορά την έκρηξη στο αρτοποιείο του πρώην διαιτητή Πέτρου Κωνσταντινέα τον Φεβρουάριο του 2012 και προκάλεσε την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου με την προκαταρκτική έρευνα για την υπόθεση των «στημένων πινάκων» διαιτησίας για την οποία υπάρχουν τουλάχιστον 15 καταθέσεις ανθρώπων του ποδοσφαίρου.

Οπως αναφέρεται στο βούλευμα, προκύπτουν ενδείξεις για τις αξιόποινες πράξεις της κακουργηματικής απάτης, της δωροδοκίας και δωροληψίας για αλλοίωση αποτελέσματος, καθώς και για κακουργηματικές πράξεις εκβίασης, απόπειρας ανθρωποκτονίας και εκρηκτικών υλών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή