Με το ένα πόδι στους ομίλους ο ΠΑΟ

Με το ένα πόδι στους ομίλους ο ΠΑΟ

2' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Καρέλης έκοβε, ο Μπεργκ έραβε και ο Παναθηναϊκός πρόβαρε χθες ένα φινετσάτο ευρωπαϊκό κοστούμι, βάζοντας γερά θεμέλια πρόκρισης στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ! Το εμφατικό 4-1 επί της Μίντιλαντ στη «φλεγόμενη» Λεωφόρο δεν του δίνει μόνο ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης, αλλά τον αδικεί κιόλας, μιας και ήταν φανερά καλύτερος από την πρωτοπόρο στο πρωτάθλημα Δανίας. Την έπαιξε σαν τη γάτα με το ποντίκι και πέρα από τα τέσσερα γκολ που πέτυχε, είχε τρία χαμένα τετ α τετ και τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα, σε μια παράσταση που πείθει ότι με την πάροδο του χρόνου, είναι ικανός για σπουδαία πράγματα!

Κλειδί της νίκης αποδείχθηκε η ψύχραιμη αντίδραση του Παναθηναϊκού στο γκολ-σοκ που δέχθηκε μόλις στο 12΄, κόντρα στη ροή του αγώνα. Οι «πράσινοι» είχαν μπει ορμητικά στο παιχνίδι, είχαν ένα χαμένο τετ α τετ με τον Καρέλη στο 5΄, ήλεγχαν τον ρυθμό, ήταν συνεχώς στην επίθεση, αλλά αντί να προηγηθούν, βρέθηκαν πίσω στο σκορ με ένα «φτηνό» γκολ ύστερα από μακρινή εκτέλεση φάουλ του Λαούριτσεν από τα πλάγια, με τον Κοτσόλη να ολιγωρεί και την μπάλα να μπαίνει με γκελ στα δίκτυα του. Η απάντηση στην ψυχρολουσία ήταν άμεση και εμφατική. Με δημιουργό τον Καρέλη που κέρδισε πέναλτι στο 21΄ και έδωσε την ασίστ για το 2-1 στο 24΄, ο Μπεργκ πέτυχε δύο γκολ και γύρισε πολύ γρήγορα τούμπα το παιχνίδι.

Ο Σουηδός σημείωσε τρίτο γκολ στο 44΄ με κοντινό πλασέ σε σέντρα του Τριανταφυλλόπουλου, ενώ είχε μεγάλη ευκαιρία στο 41΄, ένα χαμένο τετ α τετ στο 49΄, όμως στην τελευταία επαφή στο 89΄ πιστώθηκε το τέταρτο γκολ της ομάδας του, όταν στο σουτ του Μπούι η μπάλα κόντραρε στον Λαούριτσεν και ενώ κατευθυνόταν στα δίκτυα, τη βρήκε πάνω στη γραμμή.

Ο Παναθηναϊκός είχε άλλο ένα χαμένο τετ α τετ με τον Καρέλη στο 46΄ και τη δυνατότητα να πετύχει πολύ νωρίτερα καθαρό σκορ πρόκρισης, με βάση την εικόνα του αγώνα, τις φάσεις που δημιούργησε και την απόλυτη κυριαρχία του. Η αποβολή του Σβιατσένκο στο 58΄ με δεύτερη κίτρινη (και τις δύο τις κέρδισε ο Καρέλης) έδωσε στην ελληνική ομάδα αριθμητικό πλεονέκτημα μέχρι το 80΄ που αποβλήθηκε με δύο απανωτές κίτρινες και ο Τριανταφυλλόπουλος, αλλά στο διάστημα αυτό οι «πράσινοι» δεν ήταν το ίδιο πειστικοί και πιεστικοί όσο έπαιζαν 11 εναντίον 11!

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Κοτσόλης, Τριανταφυλλόπουλος, Σίλντενφελντ, Μέντες, Νάνο, Λαγός (78΄ Μπούι), Πράνιτς, Ντίνας (67΄ Ατζαγκούν), Ζέκα, Καρέλης (78΄ Πέτριτς), Μπεργκ

ΜΙΝΤΙΛΑΝΤ: Χάουγκαρντ, Λαούριντσεν, Σβιατσένκο, Ντίκο, Γένσεν, Πόουλσεν, Σίστο, Χασάν (60΄ Τζιμ Λάρσεν), Ουζοτσούκβου, Ράσμουσεν (22΄ Ονουάτσου, 82΄ Γιάνσεν), Ιγκμπούν.

• Ο Βαλμίρ Μπερίσα σημφώνησε σε όλα με τον Παναθηναϊκό και έρχεται στην Ελλάδα να υπογράψει.

Δύο ισοπαλίες, μία ήττα η Κύπρος

Δύο φορές προηγήθηκε η Ομόνοια στη Μόσχα, αλλά δέχθηκε την ισοφάριση σε ισάριθμες περιπτώσεις από την Ντιναμό. Το τελικό 2-2, πάντως, αφήνει πολλές ελπίδες στην κυπριακή ομάδα για να πάρει στη ρεβάνς την πρόκριση στους ομίλους του Europa League. Τα γκολ της Ομόνοιας πέτυχαν οι Λομπανίτζε (2΄), Φοφανά (59΄) και της Ντιναμό οι Σαμπά (33΄) και Κουράνι (72΄). Εντός έδρας ισοπαλία με σκορ 1-1 έφερε ο Απόλλων Λεμεσού με τη Λοκομοτίβ Μόσχας. Προηγήθηκαν οι Ρώσοι με τον Κασάεφ στο 39΄ και ισοφάρισε η κυπριακή ομάδα με τον Ντενίσοφ στο 87΄. Η ΑΕΛ ηττήθηκε απ’ την Τότεναμ με 1-2 στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» (14΄ Κόρπα 1-0, 74΄ Σολδάδο 1-1, 80΄ Κέιν 1-2).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή