Εβδομος ο Δημητριάδης στο Βερολίνο

Εβδομος ο Δημητριάδης στο Βερολίνο

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον καλύτερό του εαυτό έδωσε ο Στέφανος Δημητριάδης στον τελικό των 200 μ. πεταλούδας στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Βερολίνου. Τερμάτισε σε 1.57.10 στην 7η θέση, η οποία είναι η καλύτερη στην καριέρα του.

Ο πρωταθλητής μας είχε προκριθεί στον τελικό με τον 7ο χρόνο, θέση την οποία κατάφερε να κρατήσει. «Η κούρσα για εμένα δεν πήγε κάτω από το 1:57. Το ήθελα πολύ και μπορούσα να το καταφέρω γιατί είχα δουλέψει γι’ αυτό, αλλά είναι ιδιαίτερα επίπονο να κάνεις τρεις δυνατές κούρσες μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα. Περίμενα η κούρσα να πάει τόσο γρήγορα και το πάλεψα όσο μπορούσα. Τα μηνύματα μόνο ελπιδοφόρα είναι από την παρουσία μου στα 200μ. πεταλούδα, απλά δεν βγήκε η κορύφωση στην επίδοση», δήλωσε ο κολυμβητής μετά τον αγώνα. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Δανός Ντάνιελ Μπρόμερ με χρόνο 1.55.29, δεύτερος ο Ούγρος Μπένζε Μπίζκο (1.55.62) και τρίτος ο Πολωνός Πάβελ Κορζενιόφσκι (1.55.74).

Στους ημιτελικούς των 100 μ. ελευθέρως, ο Χρήστος Κατραντζής και ο Κριστιάν Γκομολέεβ πέτυχαν καλές επιδόσεις αλλά δεν κατάφεραν να προκριθούν στον τελικό. Ο Κατραντζής με χρόνο 49.07, πλησίασε το πανελλήνιο ρεκόρ και τερμάτισε 11ος εξασφαλίζοντας τη συμμετοχή του στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Καζάν το 2015 (το όριο είναι 49.39). Ο Γκομολέεβ με επίδοση 49.73 ήρθε 16ος. Η Κριστέλ Βουρνά πλασαρίστηκε στην 20ή θέση των 100μ. πεταλούδα, με 1.00.06.

Σήμερα, στον προκριματικό στα 100μ. πεταλούδα (11π.μ.) θα αγωνιστούν οι Κωνσταντίνος Μαρκόζης, Ανδρέας Βαζαίος και Στέφανος Δημητριάδης. Στις 11.25, ο Γιάννης Καρπουζλής θα πάρει μέρος στον προκριματικό στα 50μ. προσθίως, ενώ στον προκριματικό αγώνα των 1.500 μ. ελευθ. θα αγωνιστούν η Κέλη Αραούζου και η Μαριάννα Λυμπερτά. Πρόκειται για την 8η παρουσία της Λυμπερτά σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή