Πίσω από τις κάμερες

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η επιλογή Ντάλας

Ο Χιου Ντάλας δεν ήταν η μοναδική επιλογή της ΕΠΟ για τη θέση του επικεφαλής διαιτησίας στη Σούπερ Λιγκ και στη Φούτμπολ Λιγκ. Υπήρχε ως επιλογή και ο Ισπανός Αράντα ο οποίος διατέλεσε επικεφαλής στην ισπανική διαιτησία και διατηρεί καλές σχέσεις με το μέλος της ΚΕΔ Θανάση Μπριάκο, του οποίου υπήρξε μέντορας όταν ο Μπριάκος ήταν διεθνής διαιτητής. Τελικά, επικράτησε η λύση του Σκωτσέζου και σε αυτό έπαιξε ρόλο ότι είναι εν ενεργεία μέλος στην επιτροπή διαιτησίας της UEFA, κάτι που οδηγεί στην εκτίμηση ότι θα προσέξει ώστε η παρουσία του στην Ελλάδα να μη χαλάσει την εικόνα που έχει δημιουργήσει στην Ευρώπη.

ΜΠΛΟΥ.

Τους «έσωσε»

Η άφιξη του Χιου Ντάλας «πάγωσε» τις αλλαγές στον πίνακα διαιτητών της Σούπερ Λιγκ, με το σκεπτικό ότι πρώτα θα πρέπει να δει και να αξιολογήσει τους διαιτητές ο νέος υπεύθυνος και μετά να εισηγηθεί τυχόν αλλαγές. Ετσι, για δεύτερη συνεχή χρονιά δεν βγήκε κανείς από τον πίνακα, αφού και πέρυσι, υπό τον φόβο της εισαγγελικής έρευνας και των πιθανών διαμαρτυριών των ενώσεων-μελών της ΕΠΟ, έγιναν μόνο προσθήκες. Το ωραίο της υπόθεσης είναι ότι η ΚΕΔ με την προ Χιου Ντάλας σύνθεσή της ετοιμαζόταν να μειώσει τον αριθμό διαιτητών της Σούπερ Λιγκ και να βγάλει από τον πίνακα περίπου δέκα, εκ των οποίων τουλάχιστον δύο διεθνείς. Ομως η άφιξη του Ντάλας «έσωσε» του προγραμμένους…

ΜΠΛΟΥ.

Αλλαγές στην ΚΕΔ;

Μπορεί να αλλάξουν κάποια πρόσωπα στην ΚΕΔ του μπάσκετ, ενόψει της επόμενης αγωνιστικής περιόδου. Οχι κεντρικά πρόσωπα. Περιφερειακά.

Γ.Β.

Σερβιτόρος καταδύτης

Ως σερβιτόρος δουλεύει ο πρωταθλητής των καταδύσεων Στέφανος Παπαρούνας, που εκπροσωπεί αυτές τις ημέρες τη χώρα μας στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Βερολίνου, προκειμένου να μαζεύει χρήματα για να προπονείται. Και σίγουρα δεν είναι ο μοναδικός. Αλλοι εργάζονται ως προσωπικοί γυμναστές, ως μπέιμπι σίτερ, ακόμα και ως πορτιέρηδες, για να μπορούν να αγωνίζονται φορώντας το εθνόσημο. Ετσι, στην Ελλάδα του σήμερα, π.χ., μια 10η θέση στους 30 αγωνιζόμενους μιας διεθνούς διοργάνωσης ισοδυναμεί με μετάλλιο.

Σπυρ. Σπαν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή