US Open xωρίς Ραφαέλ Ναδάλ

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οταν πριν από 130 χρόνια διεξαγόταν το πρώτο αμερικανικό όπεν στις κατηγορίες του απλού και του διπλού ανδρών, ουδείς μπορούσε να φανταστεί την εξέλιξή του. Σήμερα, το τέταρτο και τελευταίο κατά χρονολογική σειρά τουρνουά γκραν σλαμ κάθε έτους συγκεντρώνει στις εντυπωσιακές εγκαταστάσεις του «Φλάσινγκ Μίντοους» στη Νέα Υόρκη περισσότερους από 700.000 θεατές σε διάστημα δύο εβδομάδων.

Η εικόνα από τα κορτ με σκληρή επιφάνεια όπου διεξάγονται οι αγώνες «ταξιδεύει» σε όλο τον κόσμο, αφού αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα του τένις σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ωστόσο, η φετινή διοργάνωση που αρχίζει αύριο είναι φτωχότερη λόγω της απουσίας του Ραφαέλ Ναδάλ. Ο περυσινός νικητής (αλλά και του 2010) δεν θα καταφέρει να υπερασπιστεί τον τίτλο του, αφού ένας τραυματισμός του στον καρπό του δεξιού του χεριού δεν του επιτρέπει να αγωνιστεί και κινδυνεύει να χάσει τη 2η θέση που κατέχει στην παγκόσμια κατάταξη από τον μεγάλο του αντίπαλο, τον Ρότζερ Φέντερερ.

Τούτο θα συμβεί σε περίπτωση κατά την οποία ο 33χρονος πια Ελβετός τενίστας καταφέρει να κατακτήσει τον έκτο τίτλο του στο αμερικανικό όπεν, ο οποίος θα είναι ο 18ος σε γκραν σλαμ (αυστραλιανό όπεν, Ρολάν Γκαρός, Γουίμπλεντον και αμερικανικό όπεν). Κάτι που δεν αποκλείεται να συμβεί, καθώς ο (κατά πολλούς) κορυφαίος τενίστας όλων των εποχών διανύει περίοδο δεύτερης αθλητικής νιότης.

Δίχως άλλο, στην παρούσα φάση το ισχυρό όπλο του Ελβετού ενόψει του αμερικανικού όπεν είναι η πολύ καλή ψυχολογία που διαθέτει. «Ειδικά τώρα έχω φοβερή αυτοπεποίθηση. Απλώς πρέπει να διατηρήσω τη φόρμα μου», υποστηρίζει ο Φέντερερ. Από κει και έπειτα, ο Νόβακ Τζόκοβιτς, ο οποίος φιγουράρει στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης, είναι ένα από τα φαβορί για τον τίτλο. Το μάτι στο αμερικανικό όπεν κλείνει ο πάντα φιλόδοξος συμπατριώτης του Φέντερερ, ο Στάνισλας Βαβρίνκα. Παράλληλα, ικανοί για το καλύτερο είναι ο Ισπανός Νταβίντ Φερέρ, ο Καναδός Μίλος Ράονιτς με το τρομερό σερβίς, ο έμπειρος Τσέχος Τόμας Μπέρντιχ, ο Σκωτσέζος Αντι Μάρεϊ, ο Γάλλος Τζο Βίλφριντ Τσόνγκα και το ανερχόμενο αστέρι του παγκόσμιου τένις Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ.

Στο ταμπλό των γυναικών, η Σερένα Ουίλιαμς (βρίσκεται στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης) δείχνει να έχει συνέλθει από την περιπέτεια με την υγεία της στο Γουίμπλεντον. Ετσι, στο αμερικανικό όπεν θα έχει την τελευταία ευκαιρία της μέσα στη χρονιά για να κατακτήσει ένα γκραν σλαμ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή