Τροπολογία «δεκανίκι» σε 3 ΠΑΕ

Τροπολογία «δεκανίκι» σε 3 ΠΑΕ

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συζητείται την Πέμπτη στη Βουλή σε νομοσχέδιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (!) τροπολογία που κατέθεσαν ο υπουργοί Πολιτισμού και Αθλητισμού Κ. Τασούλας και Αγροτικής Ανάπτυξης Γ. Καρασμάνης με την οποία δίνεται παράταση ενός μήνα σε ΠΑΕ από την έναρξη του πρωταθλήματος προκειμένου να κατατεθούν ασφαλιστικές και φορολογικές ενημερότητες στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Η «φωτογραφική» τροπολογία αποτελεί χείρα βοηθείας της πολιτείας προς τρεις ΠΑΕ της Σούπερ Λίγκας οι οποίες δεν έλαβαν πιστοποιητικό συμμετοχής από την επιτροπή, αφού δεν κατέθεσαν –σε αντίθεση με τις υπόλοιπες 15 της κατηγορίας– ενημερότητες και κινδυνεύουν ανάλογα με το ύψος των ληξιπρόθεσμων οφειλών στο Δημόσιο με ποινές που αρχίζουν από αφαίρεση βαθμού και φτάνουν στον υποβιβασμό, εφόσον μέσα σε δέκα μέρες από την έκδοση πορίσματος τα παραπτώματα δεν έχουν επανορθωθεί.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΕΑ στις 12/8, ο Πανιώνιος στερούνταν ασφαλιστικής ενημερότητας, ο ΠΑΣ Γιάννινα στερούνταν φορολογικής ενημερότητας, ενώ ο ΟΦΗ στερούνταν και ασφαλιστικής και φορολογικής ενημερότητας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η τροπολογία των δύο υπουργών κατατέθηκε στις 13/8. Δηλαδή μια ημέρα μετά την απόφαση της ΕΕΑ και σ’ αυτήν γίνεται επίκληση της «εύρυθμης λειτουργίας των πρωταθλημάτων» και της «διευκόλυνσης συμμετοχής των ομάδων» σε αυτά, παρότι εγείρεται θέμα αθέμιτου ανταγωνισμού.

Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο είχε ενεργήσει η πολιτεία και το 2012 όταν τέσσερις ομάδες δεν είχαν ενημερότητα, μεταξύ των οποίων ήταν και πάλι ο Πανιώνιος και ο ΟΦΗ. Χθες διαβιβάστηκε στη Σούπερ Λιγκ από την ΕΠΟ το πόρισμα της ΕΕΑ για τις τρεις ΠΑΕ και πλέον βάσει του πειθαρχικού κώδικα πρέπει να κληθούν από την πειθαρχική επιτροπή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή