Ελληνικές υποσχέσεις στον Υγρό Στίβο

Ελληνικές υποσχέσεις στον Υγρό Στίβο

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θετικές εντυπώσεις άφησε η νέα γενιά της κολύμβησης στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Βερολίνου. Οι κολυμβητές μας είχαν δύο προκρίσεις σε τελικούς και πέντε σε ημιτελικούς. Φυσικά, στη διοργάνωση του 2012, εκπρόσωποι της χώρας μας κατέκτησαν και μετάλλια αλλά δεν μπορεί να γίνει σύγκριση εκείνης της χρονιάς με τη φετινή, διότι οι τότε πρωταθλητές μας (Νιαγκουάρα, Δρυμωνάκος και Γρηγοριάδης κ.ά.) έχουν σταματήσει, ενώ εκείνο το έτος ήταν ολυμπιακό. Το μοναδικό μετάλλιο, για τη χώρα μας, ήρθε από την ομάδα του ανοικτού νερού. Οι Γιαννιώτης, Φωκαΐδης, Αραούζου ανέβηκαν στη δεύτερη θέση του βάθρου.

Οι κολυμβητές που πήραν μέρος στη διοργάνωση του Βερολίνου, στα αγωνίσματα της πισίνας, είναι νέα παιδιά, τα περισσότερα από τα οποία έφτασαν ή ξεπέρασαν τις ατομικές τους επιδόσεις. Οι 7ες θέσεις των Στ. Δημητριάδη (200μ. πετ.) και Κρίστιαν Γκολομέεβ (50μ. ελευθ.) θεωρούνται επιτυχημένες εάν αναλογιστεί κάποιος τις συνθήκες κάτω από τις οποίες προετοιμάζεται αυτή η γενιά.

Στις καταδύσεις, μόνο στα 3μ. συγχρ., οι Παπαρούνας και Φάφαλης κατάφεραν να προκριθούν στον τελικό. Οι καταδύτες μίλησαν για τα προβλήματά τους και ζήτησαν να ανοίξει το καταδυτήριο του Αγίου Κοσμά, το οποίο είναι κλειστό από το ατύχημα του Φάφαλη (17/7).

Νέα είναι και η ομάδα των καταδύσεων. Η Ευαγγελία Πλατανιώτη πήρε μέρος για πρώτη φορά στο σόλο όπου άφησε θετικές εντυπώσεις. Καλά πλασαρίσματα είχε και το ντουέτο των Παπάζογλου – Κουτίδη. «Διαθέτουμε αρκετές καλές αθλήτριες. Για να έρθουν τα αποτελέσματα πρέπει να υπάρξει συνολική δουλειά και να είμαστε όλοι μία γροθιά», δήλωσε η ομοσπονδιακή προπονήτρια Ναταλία Τσερνέτσκα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή