Στην Ισπανία η εθνική μπάσκετ

Στην Ισπανία η εθνική μπάσκετ

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη Σεβίλλη, όπου θα είναι ο πρώτος σταθμός της για το Παγκόσμιο κύπελλο της Ισπανίας, θα εγκατασταθεί το μεσημέρι, η αποστολή της Εθνικής ομάδας μπάσκετ, η οποία θα πραγματοποιήσει τις τρεις τελευταίες προπονήσεις της στο «Παλάθιος Μουνσιπάλ ντε Πόρτες» και θα εστιάσει την προσοχή της στον πρώτο αντίπαλο που θα είναι η Σενεγάλη, το βράδυ του Σαββάτου.

Στη διάθεση του Κατσικάρη τέθηκε και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, όπως αναμενόταν μετά τη σύντομη περιπέτεια της γαστρεντερίτιδας που πέρασε, ενώ στην εκτίμηση που έκανε το τεχνικό επιτελείο για την πορεία της προετοιμασίας, εκφράστηκε ικανοποίηση, διά στόματος του Δημήτρη Πρίφτη: «Αυτό που μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα είναι ότι προετοιμαστήκαμε όσο το δυνατόν καλύτερα, δεν είχαμε προβλήματα τραυματισμών και πάμε να παίξουμε για το αποτέλεσμα. Εχουμε φιλοδοξίες. Το Παγκόσμιο Κύπελλο είναι διαφορετικό από τα ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, γιατί αντιμετωπίζεις διαφορετικά στιλ μπάσκετ που δεν είναι γνώριμα και αλλοιώνονται οι σταθερές του παιχνιδιού».

Στις τελευταίες προπονήσεις, ο Κατσικάρης θέλει να αυξήσει τους αυτοματισμούς των επιθετικών συστημάτων της Εθνικής, αλλά και να βελτιώσει την αλληλοκάλυψη στον τομέα των ριμπάουντ, ώστε να μην εξελιχθεί σε «αχίλλειο πτέρνα» της Εθνικής, απέναντι σε ψηλότερες ομάδες που θα έχουν περισσότερες επιλογές, κυρίως στη θέση του σέντερ. Η αρχή του προγράμματος, είναι ευνοϊκό για την ελληνική ομάδα, καθώς το Σαββατοκύριακο θα αντιμετωπίσει τις δύο ασθενέστερες, θεωρητικά, ομάδες, τη Σενεγάλη και τις Φιλιππίνες που είναι φαβορί για να… αποκλεισθούν από τους «16» του Μουντομπάσκετ, αλλά στους φόβους του Κατσικάρη είναι η αποφυγή της έκπληξης στην πρεμιέρα και η επανάληψη ιστορικών παθημάτων, όπως η ελληνική ήττα-αποκλεισμός στο Προολυμπιακό του 2012, από τη Νιγηρία.

Οι Σενεγαλέζοι ολοκλήρωσαν την προετοιμασία τους στη Μάλαγα, με δύο ήττες από τη Δομινικανή Δημοκρατία (83-47) και την Εσθονία (74-61).

Ο προπονητής της Σενεγάλης, Σιχ Σαρ, έκανε την αποτίμηση της προετοιμασίας του πρώτου αντιπάλου της Ελλάδας: «Αυτό που μας έχουν δείξει οι ευρωπαϊκές ομάδες, είναι ότι αγωνίζονται πειθαρχημένα. Αν χάνεις την μπάλα και κάνεις λάθη, δεν θα μπορέσεις να τις νικήσεις».

• Ο Βλαντιμίρ Μίτσοφ αποκλείσθηκε από τη 12άδα της Εθνικής Σερβίας για το προσεχές Παγκόσμιο κύπελλο, λόγω πειθαρχικού παραπτώματος με τον προπονητή του, Σάσα Τζόρτζεβιτς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή