Κλήθηκαν σε απολογία οι τέσσερις ΠΑΕ

Κλήθηκαν σε απολογία οι τέσσερις ΠΑΕ

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αύριο θα συζητηθεί στη Βουλή η φωτογραφική τροπολογία που δίνει παράταση ενός μήνα από την έναρξη του πρωταθλήματος για την κατάθεση φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. Την ίδια ημέρα κλήθηκαν ν’ απολογηθούν στην πειθαρχική επιτροπή της Σούπερ Λίγκας οι τέσσερις ΠΑΕ που δεν πήραν πιστοποιητικό συμμετοχής στο πρωτάθλημα.

Οι δύο ΠΑΕ που δεν είναι ενήμερες και οι οποίες εξυπηρετούνται από την τροπολογία είναι ο ΟΦΗ ο οποίος δεν έχει ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα και ο ΠΑΣ Γιάννινα ο οποίος δεν έχει φορολογική ενημερότητα.

Ο Πανιώνιος με ανακοίνωσή του υποστηρίζει, σε αντίθεση με την ΕΕΑ, ότι είναι ενήμερος και αντιμετωπίζει, όπως και η Κασσιόπη, το παράπτωμα της μη κατάθεσης εγγυητικής επιστολής το οποίο τιμωρείται με πρόστιμο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το παράπτωμα του ΟΦΗ χαρακτηρίζεται στο πόρισμα της ΕΕΑ ως «σοβαρό» και σε περίπτωση που εντός δέκα ημερών από τη σύνταξή του δεν επανορθωθεί, επισύρει ποινή από αφαίρεση δέκα βαθμών έως υποβιβασμό. Το παράπτωμα του ΠΑΣ Γιάννινα χαρακτηρίζεται ως «απλό» και σε περίπτωση που εντός δέκα ημερών από τη σύνταξή του δεν επανορθωθεί επισύρει ποινή από αφαίρεση ενός έως δέκα βαθμών.

Ο ΟΦΗ αντιμετωπίζει προβλήματα και με ληξιπρόθεσμες οφειλές σε ποδοσφαιριστές, γεγονός που οδήγησε στην τέλεση του αγώνα με τον Παναιτωλικό με απόφαση που έρχεται σε αντίθεση με τα προβλεπόμενα στον ΚΑΠ.

Οι πρώην ποδοσφαιριστές του, Ταυλαρίδης και Γεωργίου που έχουν προσφύγει και δικαιωθεί από τις αρμόδιες επιτροπές της ΕΠΟ, ζήτησαν από τη Σούπερ Λίγκα την ενεργοποίηση των ποινών (μη ορισμός αγώνα και αφαίρεση βαθμών) λόγω μη τήρησης των δόσεων εξόφλησης.

Ο ΟΦΗ προσέφυγε στο Πρωτοδικείο Ηρακλείου για υπαγωγή στον πτωχευτικό κώδικα και πήρε την περασμένη Παρασκευή απόφαση προσωρινής αναστολής χρηματικών δόσεων προς τρίτους. Με αυτήν την απόφαση διεξήχθη το ματς του περασμένου Σαββάτου. Το άρθρο 35 του ΚΑΠ που απαγορεύει προσφυγές στα πολιτικά δικαστήρια και προβλέπει ποινή υποβιβασμού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή