«Εμείς να κάνουμε αυτό που πρέπει»

«Εμείς να κάνουμε αυτό που πρέπει»

2' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η «προίκα»του 4-1 στη Λεωφόρο δίνει στον Παναθηναϊκό μεγάλη άνεση απόψε (21.00) στο MCH Arena απέναντι στη Μίντιλαντ, με έπαθλο το εισιτήριο στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, αλλά επειδή το ποδόσφαιρο έχει παράλογη λογική, ο Γιάννης Αναστασίου κτύπησε το καμπανάκι: «Το 4-1 είναι όντως σκορ ασφαλείας, αλλά στο ποδόσφαιρο όλα μπορούν να συμβούν εάν δεν είσαι συγκεντρωμένος και σοβαρός. Θα είδατε ότι η Γιουνάιτεντ έχασε 4-0 από τη Μίλτον Κέιν Ντονς. Είναι σαν να ξεκινάμε με 0-0. Αν μπούμε με άλλη νοοτροπία, θα είναι επικίνδυνο. Είναι πολύ σημαντικό να μπούμε στους ομίλους και αγωνιστικά και οικονομικά και για το πρεστίζ του κλαμπ. Το σημαντικό είναι το πώς θα είμαστε εμείς, να κάνουμε αυτό που πρέπει».

Ο Αναστασίου χαρακτήρισε πολύ σημαντική την απώλεια του Μπεργκ και εμφανίστηκε προβληματισμένος από τους συχνούς μυϊκούς τραυματισμούς του Πέτριτς, αλλά τόνισε ότι η πραγματική δύναμη είναι η ομάδα, ότι εμπιστεύεται απόλυτα τους παίκτες του και ότι περιμένει όπως πέρυσι την καλή τους αντίδραση στις αναποδιές. Πρόσθεσε ότι είναι σε θέση να αντεπεξέλθουν στα συνεχόμενα παιχνίδια και τόνισε ότι αν δεν τους εμπιστευόταν, δεν θα είχε χρησιμοποιήσει ώς τώρα τους 20 από τους 23 του ρόστερ. Εκτός από τους τραυματίες Μπεργκ, Πέτριτς και Χουχούμη, εκτός πλάνων απόψε είναι και ο τιμωρημένος Τριανταφυλλόπουλος, με τους Κοτσόλη, Μπούρμπο, Νάνο, Σίλντενφελντ, Κουτρουμπή, Μέντες, Λαγό, Ζέκα, Πράνιτς, Ατζαγκούν και Καρέλη να συνθέτουν την πιο πιθανή ενδεκάδα.

Κρίσιμο για τους «πράσινους» δεν είναι μόνο το αποψινό παιχνίδι, αλλά και το ντεμαράζ που κάνουν στο τέλος της μεταγραφικής περιόδου για να βρουν έναν παίκτη που να δίνει λύσεις στο γκολ, ειδικά τώρα που θα λείψει για καιρό ο Μπεργκ και έκλεισε αρνητικά το θέμα του Αμπέντ. Οι Νταμπίζας και Φύσσας δεν ακολούθησαν την αποστολή στη Δανία (θα ταξιδέψουν σήμερα αυθημερόν) για να «τρέξουν» από την Αθήνα τις εξελίξεις, με στόχο να βρεθεί ό,τι καλύτερο μέσα στα στενά οικονομικά πλαίσια της ομάδας.

Η ΠΑΕ ανακοίνωσε χθες επισήμως τον δανεισμό του Μπερίσα από τη Ρόμα, με τον Γιάννη Αναστασίου να τονίζει από τη Δανία ότι ο 18χρονος Σουηδός κέρδισε τις πρώτες εντυπώσεις: «Δεν έχει παίξει ακόμα σε αντρική ομάδα, αλλά προχθές ήλθε στο γραφείο μου και μου είπε να του δώσω μία εβδομάδα και δεν θα με απογοητεύσει. Μου άρεσε το θάρρος και το θράσος του. Σήμερα έπαιξε με την Κ20 και σημείωσε 2 γκολ. Εχει το γκολ, την τεχνική, την ταχύτητα και την αντίληψη να καταλάβει πώς παίζουμε. Δεν με προβληματίζει που είναι μόλις 18 χρόνων».

Από την πλευρά του, ο Μπερίσα δήλωσε στην ιστοσελίδα της ΠΑΕ: «Είμαι πολύ χαρούμενος που ήρθα στον Παναθηναϊκό. Τώρα, πρέπει να δουλέψω σκληρά γιατί ανυπομονώ να προσφέρω κι εγώ όσα περισσότερα μπορώ στη νέα σεζόν που ξεκίνησε».

«Εχουμε αγώνα…»

«Δεν θα ασχοληθούμε άλλο με την ΕΠΟ, έχουμε ευρωπαϊκό αγώνα. Οποιος διαβάσει τις ανακοινώσεις της, μπορεί να καταλάβει τι συμβαίνει» διέρρευσε χθες από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός, λίγο μετά τη νέα ανακοίνωση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Σε αυτή τονίζεται ότι ουδείς έθεσε θέμα νόμιμης ή μη συμμετοχής του Παναθηναϊκού στο περσινό πρωτάθλημα κι ότι ουδείς υποβάθμισε την προσπάθεια των παικτών του.

Καταλογίζεται, δε, απώλεια μνήμης στον πρόεδρο των «πρασίνων», που τον εμποδίζει, όπως αναφέρεται, να θυμηθεί συναντήσεις με τον πρόεδρο της ΕΠΟ και αρμόδιους φορείς ώστε να βοηθήσουν στη σύνταξη του φακέλου αδειοδότησης από την UEFA.

• Στη Νιούκαστλ θα παραμείνει ο Μεχντί Αμπέντ. Μιλώντας στο BBC, ο Αλαν Πάρντιου επιβεβαίωσε την απόφαση για την παραμονή του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή