«Τον καλύτερο εαυτό μας στο Παγκόσμιο Κύπελλο»

«Τον καλύτερο εαυτό μας στο Παγκόσμιο Κύπελλο»

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σαράντα οκτώ ώρες πριν από την πρεμιέρα του 17ου Παγκοσμίου κυπέλλου, η αποστολή της εθνικής ομάδας μπάσκετ προπονήθηκε για πρώτη φορά στη Σεβίλλη και εστιάζει την προσοχή της στην ανάλυση της Σενεγάλης και των Φιλιππίνων που θα είναι οι δύο πρώτοι, κατά σειρά, αντίπαλοί της.

Στις καθιερωμένες δηλώσεις που έκαναν ο προπονητής της Εθνικής Φώτης Κατσικάρης και οι διεθνείς παίκτες, πριν από την αναχώρησή τους, δεν προσδιορίστηκε ο στόχος της ελληνικής ομάδας στα ισπανικά γήπεδα, ενώ ήταν διάχυτη η πεποίθηση ότι η πορεία θα είναι καλύτερη από αυτή στο προηγούμενο Μουντομπάσκετ της Τουρκίας.

«Κάθε μέλος της ομάδας και κάθε Ελληνας θα ήθελε να γυρίσουμε με κάτι καλό από το τουρνουά αυτό. Γι’ αυτό έχουμε δουλέψει και ευχόμαστε να το πετύχουμε. Ξέρουμε ότι αυτό είναι πάρα πολύ δύσκολο. Πιστεύω όμως πάρα πολύ σε αυτή την ομάδα, πραγματικά. Πιστεύω ότι θα παλέψει. Αν είναι να χάσει, θα χάσει, αλλά μόνο αν ο αντίπαλος είναι πολύ καλύτερος, και πάντα δίνοντας τον καλύτερό της εαυτό», είπε ο Κατσικάρης που είδε τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να ολοκληρώνει χωρίς πρόβλημα τη χθεσινή προπόνηση.

Τα παθήματα της Εθνικής με τις ήττες που γνώρισε από τη Νιγηρία στο Προολυμπιακό του 2012 και τη Φινλανδία στο περσινό ευρωπαϊκό θύμισε ο Κώστας Καϊμακόγλου, όταν ρωτήθηκε για την ευνοϊκή, θεωρητικά, αρχή του ελληνικού προγράμματος.

«Μπορεί να αποδειχτεί “παγίδα” αν δεν είμαστε συγκεντρωμένοι. Κάθε ομάδα μπορεί να ξεπεράσει το ταβάνι της, αρκεί να εφαρμόσουμε όσα έχουμε δουλέψει και να προχωρήσουμε βήμα βήμα».

• Η ίδρυση της ΚΑΕ ΑΕΚ, ύστερα από μεγάλη χρονική καθυστέρηση και αναβολές, είναι γεγονός από χθες, με την έγκριση που έδωσε το υπουργείο Ανάπτυξης, ενώ θα πρέπει να εκδοθεί νέος ΑΦΜ και κυρίως να κατατεθεί το ποσό των 250.000 ευρώ στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού (θα επαναλειτουργήσει σε 15 ημέρες) για το παράβολο συμμετοχής στο πρωτάθλημα.

• Στην Ουνικάχα Μάλαγα θα συνεχίσει την καριέρα του ο Κώστας Βασιλειάδης που συμφώνησε για τα δύο (1+1) χρόνια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή