Την ήθελε και την πήρε την πρόκριση ο ΠΑΟΚ

Την ήθελε και την πήρε την πρόκριση ο ΠΑΟΚ

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 Ηταν καλύτερος από τη Ζίμπρου και δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη. Με αποφασιστικότητα από το πρώτο λεπτό, ο ΠΑΟΚ θέλησε να μη δώσει τη δυνατότητα στον αντίπαλο να πιστεύει στην πρόκριση. «Χτύπησε» στην αρχή και στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου και υποχρέωσε τους Μολδαβούς να αποχωρήσουν από την Τούμπα με σκυμμένο κεφάλι. Το τελικό 4-0, όσο κι αν φαίνεται υπερβολικό, μάλλον κολακεύει τις προσπάθειες των παικτών του Ολεγκ Κουμπάρεφ οι οποίοι ελάχιστα απείλησαν τον Γλύκο και είχαν ρόλο κομπάρσου στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα. Ο ΠΑΟΚ θα δώσει το «παρών» στη σημερινή κλήρωση της φάσης των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ γιατί το ήθελε περισσότερο από τον αντίπαλό του και άπαντες στον «δικέφαλο» του Βορρά γνώριζαν ότι στον χθεσινό αγώνα δεν παίζονταν μόνο η πρόκριση.

Ο Αγγελος Αναστασιάδης είχε ζητήσει πίεση από το πρώτο λεπτό και ένα γρήγορο γκολ που θα έδιωχνε το άγχος. Η συνεργασία των Ρατς, Αθανασιάδη και Φακούντο Περέιρα στο 11ο λεπτό έφερε τους πρώτους πανηγυρισμούς στην Τούμπα. Οι φιλοξενούμενοι έδειχναν ανίκανοι να αντιδράσουν και τα δεδομένα του αγώνα έγιναν ιδανικά στο τελευταίο πεντάλεπτο του πρώτου ημιχρόνου. Στο 42ο λεπτό ήρθε η αποβολή του Αμανί και τρία λεπτά αργότερα ο Αθανασιάδης αξιοποίησε τη σέντρα του Ρατς και έδωσε στην ομάδα του σκορ πρόκρισης. Στο δεύτερο ημίχρονο ΠΑΟΚ είχε τις ευκαιρίες για να διευρύνει το προβάδισμά του, δεν τις αξιοποίησε και όσο πλησιάζαμε προς το φινάλε το άγχος φαίνονταν να βαραίνει τις κινήσεις των παικτών του Αναστασιάδη. Η αδυναμία των Μολδαβών να απομακρύνουν την μπάλα στο 79ο λεπτό έδωσε την ευκαιρία στον Μακ να «κλειδώσει» την πρόκριση. Ο Μάρτενς στο 84ο λεπτό έδωσε θριαμβευτικό χαρακτήρα στη νίκη της ομάδας του.

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Σκόνδρας, Τζαβέλλας, Ρατς, Τζιόλης, Μαντούρο (52΄ Κάτσε), Μακ (82΄ Πόζογλου), Κίτσιου, Περέιρα, Σαλπιγγίδης (62΄ Μάρτενς), Αθανασιάδης.

ΖΙΜΠΡΟΥ: Ρούσου, Μπουργκίου, Ερχάν, Πάβλιουτσεκ, Βρεμέα, Ζαρντάν (79΄ Σπατάρου), Ντέντοφ, Κλίμοβιτς, Τσεπτίν, Αμανί, Γκρόσου (46΄ Αλεξέεφ).

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή