Αστέρας Τρίπολης: Επαιξε με τη «φωτιά» αλλά δεν κάηκε…

Αστέρας Τρίπολης: Επαιξε με τη «φωτιά» αλλά δεν κάηκε…

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 Στα ευρωπαϊκά «σαλόνια» του Γιουρόπα Λιγκ φιγουράρει ο Αστέρας Τρίπολης που έγραψε ιστορία στη Λάρνακα της Κύπρου, καθώς παρά την ήττα του με 3-1 από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, θα συμμετάσχει για πρώτη φορά στην ιστορία του σε φάση ομίλων ευρωπαϊκής διοργάνωσης, καθώς είχε νικήσει με 2-0 στην Τρίπολη. Το γκολ του Γκόιαν με κεφαλιά ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Ρόλε στο 23΄, αποδείχτηκε «χρυσό» για τους Αρκάδες, οι οποίοι κινδύνεψαν να χάσουν την πρόκριση, με τα τρία γκολ που δέχτηκαν από την ισραηλινή ομάδα. Οι άδειες εξέδρες στην ουδέτερη έδρα του γηπέδου «Αντώνης Παπαδόπουλος», ευνόησαν ψυχολογικά την ελληνική ομάδα που δεν είχε, όμως και την απαραίτητη ψυχραιμία για να διαχειριστεί αναλόγως το προβάδισμα που είχε και διήρκησε, μόλις, τρία λεπτά.

Ο Μπαντάς ισοφάρισε στο 27΄, αξιοποιώντας την κάθετη πάσα του Ζάχαβι και την αδυναμία του Ζησόπουλου να σταματήσει τον συνδυασμό των αντιπάλων του. Ο Αστέρας οπισθοχώρησε ακόμα περισσότερο στο δεύτερο ημίχρονο και λόγω της απειρίας των περισσότερων παικτών του, δέχτηκε το δεύτερο γκολ από την εκτέλεση πέναλτι του Ζάχαβι (54΄, ανατροπή του Μπαντάς από τον Παντελιάδη). Οι παίκτες της Μακάμπι αύξησαν την πίεσή τους στην εστία του Θεοδωρόπουλου και στο 75΄ έφτασαν στο 3-1 με τον Πρίτσα. Οι Ισραηλινοί χρειαζόντουσαν, όμως, ένα ακόμα γκολ για την πρόκριση κι αυτό δεν ήρθε ποτέ, καθώς έχασαν δύο σπουδαίες ευκαιρίες, με αποκορύφωμα το δοκάρι σε σουτ του Γένι (90΄).

«Νιώθουμε ευτυχισμένοι γι’ αυτή την ιστορική στιγμή του Αστέρα. Δουλέψαμε πολύ όλο το καλοκαίρι. Να χαρούμε αυτή τη συμμετοχή στους ομίλους και παράλληλα να προσέξουμε την πορεία μας στο ελληνικό πρωτάθλημα» είπε ο τεχνικός του Αστέρα, Νίκος Βεργέτης.

ΜΑΚΑΜΠΙ: Πάμπλο, Τίμπι, Μπεν Αρούζ, Γκαρσία, Αλμπερμάν, Ζάχαβι, Μίκα, Γένι, Ιγκιεμπόρ (62΄ Μπεν Χαΐμ), Μπεν Μπασάτ (72΄ Πρίτσα), Μπαντάς (85΄ Ράντι).

ΑΣΤΕΡΑΣ: Θεοδωρόπουλος, Παντελιάδης, Λούι, Γκοϊάν, Μουνάφο, Ουσέρο, Ρόλε (77΄ Σανκαρέ), Ζησόπουλος, Κουρμπέλης, Ντε Μπλάσις (86΄ Πάρα), Μάσα (59΄ Τιε Μπι).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή