Ριζικές αλλαγές στον Ολυμπιακό

Ριζικές αλλαγές στον Ολυμπιακό

2' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με εντυπωσιακό τρόπο ολοκληρώθηκαν οι αγοραπωλησίες του Ολυμπιακού στην καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο. Χθες, τελευταία ημέρα των μεταγραφών και οι πρωταθλητές Ελλάδας προχώρησαν στην απόκτηση του 23χρονου Σέρβου αμυντικού μέσου της Αντερλεχτ Λούκα Μιλιβόγιεβιτς (με τη μορφή δανεισμού) και του αριστερού μπακ του Ατρόμητου Κώστα Γιαννούλη. Την Κυριακή είχε επιστρέψει ο Κώστας Μήτρογλου στο Λιμάνι, ως δανεικός από τη Φούλαμ για ένα χρόνο.

Παράλληλα, ο Αβραάμ Παπαδόπουλος υπέγραψε χθες συμβόλαιο συνεργασίας με την Τραμπζονσπόρ διάρκειας ενός έτους. Ο διεθνής αμυντικός επικοινώνησε με τον πρόεδρο της πειραϊκής εταιρείας, Βαγγέλη Μαρινάκη και του ζήτησε να συνεχίσει την καριέρα του στο εξωτερικό. Το γεγονός πως ο Μίτσελ δεν τον είχε στις πρώτες επιλογές του στην έναρξη του πρωταθλήματος οδήγησε τον Παπαδόπουλο στην απόφαση να παίξει στη γειτονική Τουρκία. Ο διεθνής αμυντικός με γραπτή του δήλωση τόνισε ότι δεν μπορούσε να συνυπάρξει με τον Ισπανό τεχνικό.

Την ίδια ώρα, ο Σαμπού Γιαταμπαρέ παραχωρήθηκε στην Γκινγκάμπ (αντίπαλο του ΠΑΟΚ στο Γιουρόπα Λιγκ) με τη μορφή δανεισμού για ένα χρόνο. Τα ίδια δεδομένα ισχύουν και για τον Αλεξάντερ Κάταϊ, ο οποίος θα παίξει τον επόμενο χρόνο στον Ερυθρό Αστέρα. Επιπλέον, στην Ελλάς Βερόνα καταλήγει ο Χαβιέ Σαβιόλα, ενώ και ο Μπονγκ πιθανότατα θα αγωνίζεται στην ΚΠΡ.

Ο Γιαννούλης, που αποκτήθηκε για να καλύψει το κενό του Χοσέ Χολέμπας (πωλήθηκε το Σάββατο στη Ρόμα έναντι 1,5 εκατομμυρίου ευρώ), εμφανίστηκε απολύτως ικανοποιημένος μετά την υπογραφή του συμβολαίου του, διάρκειας 4 χρόνων. Από την πλευρά του, ο Μιλιβόγεβιτς τόνισε: «Γνωρίζουμε καλά πως η πρώην ομάδα μου είναι ο Ερυθρός Αστέρας, καθώς και τη σχέση που υπάρχει με τον Ολυμπιακό! Μπορώ μόνο να πω ότι έχω επιστρέψει σπίτι μου».

Στην ομάδα νέων των «ερυθρόλευκων» εντάσσεται ο 18χρονος Βέλγος επιθετικός Νταβίντ Ενέν, ο οποίος έλυσε τη συνεργασία του με τη δεύτερη ομάδα της Αντερλεχτ.

Η ανατροπή του ΠΑΟ

Η επική ανατροπή που έκανε ο Παναθηναϊκός στην άδεια από φιλάθλους Λεωφόρο ήταν το κερασάκι στην τούρτα της 2ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας. Οι «πράσινοι» βρέθηκαν να χάνουν με 0-1 από τον Πανιώνιο με γκολ του Μπουμάλ στο 86΄ και έσωσαν τους βαθμούς και την ηρεμία τους με σκόρερ τους Ατζαγκούν στο 91΄ και Πέτριτς στο 94΄. Η αντίδρασή τους έδειξε ότι διαθέτουν «μέταλλο», δεν κρύβει όμως τις αδυναμίες που παρουσίασαν ξανά κόντρα σε έναν υποδεέστερο αντίπαλο, σπαταλώντας, όπως και με τον Λεβαδειακό, πολύ χρόνο στο α΄ μέρος και αρκετές ευκαιρίες στο β΄ ημίχρονο. Διοίκηση και τεχνική ηγεσία αποφάσισαν από κοινού να μην κάνουν μεταγραφή της τελευταίας στιγμής, αφήνοντας ανοιχτό ένα μικρό παράθυρο για την αγορά των ελεύθερων παικτών στο επόμενο δεκαήμερο.

Οπως και πέρυσι, ο Ολυμπιακός έκανε… στάση στο Αγρίνιο, όπου με το 1-1 κόντρα στον Παναιτωλικό έχασε δύο βαθμούς, το 2×2 και την κορυφή, σε αντίθεση με τον Ατρόμητο που νίκησε 1-0 τη Νίκη στον Βόλο. Μετά το 4-0 επί της Ζίμπρου, ο ΠΑΟΚ πέτυχε το ίδιο σκορ κόντρα και στον Πλατανιά στην Κρήτη, δείχνοντας ότι ξεπέρασε την επιθετική αρρυθμία που τον ταλαιπωρούσε, ενώ σημαντική νίκη με ανατροπή πέτυχε και ο Αστέρας στην Τρίπολη, επικρατώντας 2-1 του Λεβαδειακού.

Μετά το 1-1 στην Τούμπα, η Καλλονή νίκησε 2-0 τον Εργοτέλη και έκανε το καλύτερο ποδαρικό στο ανακαινισμένο γήπεδό της, μετά την περυσινή εξορία της. Η δεύτερη σερί ήττα σήμανε την απόλυση του προπονητή των Κρητικών, Χουάν Φεράντες. Η Κέρκυρα μάλλον αδικείται από το 0-0 που πήρε στην Ξάνθη, ενώ Πανθρακικός και Γιάννινα έμειναν στο 1-1 στην Κομοτηνή, σε ένα ματς που και οι δύο είχαν τις ευκαιρίες να το κερδίσουν.

• Στο τελευταίο παιχνίδι της 2ης αγωνιστικής, η Βέροια επικράτησε του ΟΦΗ στο Ηράκλειο με 0-1. Το γκολ σημείωσε στο 58’ ο Καλτσάς με προβολή από το ύψος της μικρής περιοχής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή