«Εσπασαν» τα ταμεία Ρεάλ και Πρέμιερ Λιγκ

«Εσπασαν» τα ταμεία Ρεάλ και Πρέμιερ Λιγκ

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το μεταγραφικό παζάρι αυτού του «μουντιαλικού» καλοκαιριού ανέδειξε και πάλι πρωταγωνίστρια την πρωταθλήτρια Ευρώπης Ρεάλ Μαδρίτης, όχι μόνο για τους ποδοσφαιριστές που απέκτησε και τα χρήματα που δαπάνησε, αλλά και για τους παίκτες που παραχώρησε, ενώ συνολικά το περισσότερο χρήμα έρρευσε για μία ακόμη χρονιά από την Αγγλία.

Η Ρεάλ απέκτησε τον πρώτο σκόρερ του Παγκοσμίου Κυπέλλου, Χάμες Ροδρίγες, και τον πολύτιμο στην πρωταθλήτρια κόσμου Γερμανία Τόνι Κρόος ξοδεύοντας συνολικά 110 εκατ. ευρώ για να ενισχύσει τη μεσαία της γραμμή, από την οποία αποχώρησαν ο Τσάμπι Αλόνσο (προς Μπάγερν) και ο Ανχελ ντι Μαρία (προς Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αντί 75 εκατ. ευρώ). Μάχη με τον Ικερ Κασίγιας θα δώσει για μία θέση κάτω από τα γκολπόστ ο τερματοφύλακας της Εθνικής Κόστα Ρίκα, Κέιλορ Νάβας. Την τελευταία στιγμή προστέθηκε στο ρόστερ και ο Μεξικανός επιθετικός Χαβιέρ Ερνάντες, δανεικός από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Από τις κορυφαίες μετακινήσεις του καλοκαιριού ήταν η απόκτηση του Ουρουγουανού Λουίς Σουάρες από την Μπαρτσελόνα έναντι 95 εκατ. ευρώ (ρεκόρ για τους Καταλανούς) και ο δανεισμός του Κολομβιανού Ραδαμέλ Φαλκάο από τη Μονακό στη Γιουνάιτεντ.

Αλλες σημαντικές μετακινήσεις ήταν του Ντιέγκο Κόστα από την Ατλέτικο Μαδρίτης στην Τσέλσι, του Αλβαρο Νεγρέδο από τη Μάντσεστερ Σίτι στη Βαλένθια, του Μάριο Μπαλοτέλι από τη Μίλαν στη Λίβερπουλ, του Χουάν Ιτούρμπε από τη Βερόνα στη Ρόμα, του Αλέξις Σάντσες από την Μπαρτσελόνα στην Αρσεναλ, του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι από την Ντόρτμουντ στην Μπάγερν, του Σεσκ Φάμπρεγας από την Μπαρτσελόνα στην Τσέλσι, του Νταβίντ Λουίζ από την Τσέλσι στην Παρί Σεν Ζερμέν και του Αντουάν Γκριεσμάν από τη Ρεάλ Σοσιεδάδ στην Ατλέτικο.

Συνολικά την πρωτοκαθεδρία στις μεταγραφές κράτησαν με άνεση οι αγγλικές ομάδες, δαπανώντας το ποσό ρεκόρ του 1,05 δισ. ευρώ, δηλαδή σχεδόν 30% περισσότερο από την ίδια περίοδο πέρυσι, σύμφωνα με έρευνα της Ντελόιτ. Ακολούθησαν οι ισπανικοί σύλλογοι, που ξόδεψαν λίγο περισσότερο από 530 εκατ. ευρώ, και οι ιταλικοί που έδωσαν 327 εκατ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή