O Σαλπιγγίδης, αρχηγός στην Εθνική

O Σαλπιγγίδης, αρχηγός στην Εθνική

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με νέο προπονητή, αλλά και νέους αρχηγούς μπαίνει η εθνική μας ομάδα στην προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2016. Ο Φερνάντο Σάντος παρέδωσε τη σκυτάλη στον Κλάουντιο Ρανιέρι και ο μεγάλος αρχηγός του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, Γιώργος Καραγκούνης, στον Δημήτρη Σαλπιγγίδη.

Στη σχετική ψηφοφορία που έγινε χθες ανάμεσα στους διεθνείς, ο επιθετικός του ΠΑΟΚ συγκέντρωσε τις περισσότερες ψήφους. Οχι άδικα, καθώς από τους παίκτες τους οποίους έχει στη διάθεσή του ο ομοσπονδιακός τεχνικός, είναι ο ποδοσφαιριστής με τις περισσότερες συμμετοχές. Συνολικά, έχει αγωνιστεί 80 φορές με την εθνική ομάδα. Οι υπόλοιποι τρεις αρχηγοί είναι οι Τοροσίδης (70 συμμετοχές), Παπασταθόπουλος (51) και Σαμαράς (78).

Στο μεταξύ, χωρίς προβλήματα συνεχίστηκε χθες η προετοιμασία της Εθνικής για τον αγώνα με τη Ρουμανία, που θα διεξαχθεί την Κυριακή στο άδειο από θεατές (λόγω τιμωρίας) γήπεδο Καραϊσκάκη. Αυτή θα είναι η πρώτη υποχρέωση της ελληνικής ομάδας στην προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2016. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως γυμνάστηκε κανονικά και ο Αβραάμ Παπαδόπουλος, ο οποίος απουσίασε από την προπόνηση της Δευτέρας, επειδή ήταν στην Τουρκία για να ολοκληρώσει τη μεταγραφή του στην Τραμπζονσπόρ.

Μιλώντας σε μέσο ενημέρωσης της πατρίδας του, το «dolce-sport.ro», ο Ρουμάνος αμυντικός του ΠΑΟΚ Ραζβάν Ρατς αναφέρθηκε στο παιχνίδι της Κυριακής: «Μίλησα με τον Σαλπιγγίδη. Ο ίδιος και οι υπόλοιποι Ελληνες διεθνείς είναι σίγουροι και πεπεισμένοι ότι θα κερδίσουν. Θα έχουν ψυχολογικό πλεονέκτημα, αλλά ελπίζουμε να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε για να μη βρεθούμε σε μειονεκτική θέση».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή