Σκέψεις για μποϊκοτάζ στο Μουντιάλ της Ρωσίας

Σκέψεις για μποϊκοτάζ στο Μουντιάλ της Ρωσίας

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την απειλή του μποϊκοτάζ του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018 σκέπτεται να επισείσει η Ευρωπαϊκή Ενωση, ώστε να πείσει τη Ρωσία να απεμπλακεί από την Ουκρανία, ενώ η Βρετανία φέρεται να πρότεινε ακόμη και την αφαίρεση της διοργάνωσης από τους Ρώσους.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ των Financial Times, έγγραφο εργασίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποκαλύπτει ότι η ιδέα του μποϊκοτάζ του προσεχούς Μουντιάλ από τις ομάδες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, μεταξύ των οποίων και η κάτοχος του τροπαίου Γερμανία, συζητήθηκε μεταξύ των Ευρωπαίων ηγετών κατά τη σύνοδο κορυφής της Ε.Ε. το Σάββατο. Στο ίδιο πλαίσιο περιλαμβάνεται και μποϊκοτάζ του γκραν πρι της Φόρμουλα 1 στη Ρωσία και αποκλεισμός των ρωσικών ομάδων από τα κύπελλα Ευρώπης.

Πηγή της Κομισιόν δήλωσε χτες στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων πως η ιδέα ήταν σε «έγγραφο εργασίας που συζητήθηκε από τα κράτη-μέλη ως πιθανότητα για αργότερα, όχι για τώρα». Το έγγραφο φέρεται να κυκλοφόρησε μεταξύ διπλωματών ενόψει της απόφασης για νέες κυρώσεις κατά της Μόσχας, πιθανώς αύριο.

Οπως έγραψε την περασμένη εβδομάδα η βρετανική Daily Telegraph, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας επρόκειτο να προτείνει στη σύνοδο κορυφής της Ε.Ε. την αφαίρεση της διοργάνωσης από τη Ρωσία, κάτι που είχαν ζητήσει δημοσίως από τον Ιούλιο Βρετανοί και Γερμανοί πολιτικοί.

Ωστόσο, ο πρόεδρος της FIFA Ζεπ Μπλάτερ έσπευσε να κλείσει το θέμα λέγοντας ότι «το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018 δεν είναι υπό συζήτηση».

Ερωτηθείς για την απειλή κατά της διοργάνωσης του 2018, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είπε την περασμένη βδομάδα ότι ελπίζει πως δεν θα υπάρξει πρόβλημα: «Η FIFA έχει δηλώσει ότι το ποδόσφαιρο και ο αθλητισμός βρίσκονται εκτός πολιτικής και θεωρώ ότι αυτή είναι και η σωστή προσέγγιση».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή