«Δίψα» για περισσότερες επιτυχίες

«Δίψα» για περισσότερες επιτυχίες

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μία νέα «περιπέτεια» αρχίζει την Κυριακή για την εθνική μας ομάδα. Στο άδειο από θεατές –λόγω τιμωρίας– γήπεδο Καραϊσκάκη, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα αντιμετωπίζει τη Ρουμανία στην πρεμιέρα της προκριματικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2016 (ώρα έναρξης 21.45). Οι διεθνείς προσεγγίζουν με ιδιαίτερη προσοχή την αναμέτρηση. Χαρακτηριστικά είναι όσα τόνισε χθες ο Γιώργος Σαμαράς: «Το να έχουμε επιτυχίες είναι μια συνήθεια. Ολα αυτά τα χρόνια δείχνουμε σοβαρό πρόσωπο και έχουμε υπομονή. Θέλουμε να πετύχουμε στα προκριματικά. Αν είμαστε συγκεντρωμένοι και έχουμε σεβασμό στον αντίπαλο, μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Ο έμπειρος μεσοεπιθετικός αναμένεται να βρίσκεται στο αρχικό σχήμα. Ωστόσο, είναι ρίσκο να πούμε με βεβαιότητα την ενδεκάδα που θα προτιμήσει ο Ρανιέρι την Κυριακή το βράδυ στο φαληρικό γήπεδο. Με βάση όσα δοκίμασε στις προπονήσεις, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο τερματοφύλακας να είναι ο Ορέστης Καρνέζης, στην άμυνα οι Τοροσίδης, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς και Χολέμπας, στα χαφ οι Ταχτσίδης, Σάμαρης και Μάνταλος, ενώ στην επίθεση να κινούνται οι Μήτρογλου (στην κορυφή), Σαμαράς (αριστερά) και Σαλπιγγίδης (δεξιά).

Ο τελευταίος εμφανίστηκε πεπεισμένος πως η ελληνική ομάδα θα είναι παρούσα στα γήπεδα της Γαλλίας το καλοκαίρι του 2016: «Ξεκινάει μια μεγάλη διαδικασία με τα προκριματικά. Είναι ένας δύσκολος δρόμος που πρέπει να διανύσουμε. Θέλουμε και την τύχη στο πλευρό μας. Είμαστε αισιόδοξοι και πιστεύω ότι θα πάμε στο Euro 2016», τόνισε ο νέος αρχηγός της Εθνικής μας.

Ο πρωτάρης στην αποστολή Δημήτρης Διαμαντάκος χαρακτήρισε τιμή την κλήση του στην εθνική ομάδα, διευκρινίζοντας πως η καθιέρωση σε αυτήν είναι ένα εξαιρετικά δύσκολο έργο. «Ο προπονητής θέλει να μας βάλει στο κλίμα της ομάδας. Οι συμπαίκτες μου με βοηθούν για να τους βοηθήσω. Δεν είναι εύκολο να καθιερωθείς στην εθνική ομάδα», είπε χαρακτηριστικά ο νεαρός επιθετικός του Ολυμπιακού.

Ο Αγγλος Μαρκ Κλάτενμπεργκ ορίστηκε να διευθύνει τον κυριακάτικο αγώνα του Φαλήρου. Βοηθοί του θα είναι οι συμπατριώτες του Μάικλ Μαλάρκι και Σάιμον Μπεκ, ενώ τέταρτος διαιτητής θα είναι ο Σάιμον Πίτερ Μπένετ.

Υπενθυμίζουμε πως η ελληνική ομάδα έχει κληρωθεί στον 6ο όμιλο, με αντιπάλους την Ουγγαρία, τη Ρουμανία, τη Φινλανδία, τη Βόρεια Ιρλανδία και τις Νήσους Φερόε. Στα άλλα δύο ματς του ομίλου μας θα παίξουν: Ουγγαρία – Β. Ιρλανδία και Νήσοι Φερόε – Φινλανδία. Οι επόμενες υποχρεώσεις της Εθνικής μας είναι προγραμματισμένες για το δεύτερο δεκαήμερο του Οκτωβρίου, οπότε και θα αντιμετωπίσει τη Φινλανδία εκτός έδρας (11/10) και τη Βόρεια Ιρλανδία στο Φάληρο (14/10).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή