Ανέτοιμοι η Εθνική και ο Ρανιέρι

Ανέτοιμοι η Εθνική και ο Ρανιέρι

2' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μοιάζει να είναι η αχίλλειος πτέρνα της Εθνικής μας. Εδώ και αρκετά χρόνια, τέτοια εποχή (στην αρχή της περιόδου) αδυνατεί να βγάλει στο γήπεδο τις αρετές της, με αποτέλεσμα να μην ικανοποιεί με την εικόνα της. Ο κανόνας επιβεβαιώθηκε στην πρεμιέρα της προκριματικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2016, όπου εμφάνισε αρκετές αδυναμίες, τόσο στο ανασταλτικό σκέλος του παιχνιδιού όσο και στο δημιουργικό. Ο Κλάουντιο Ρανιέρι δεν μπόρεσε να αλλάξει την παράδοση με τις επιλογές του, με αποτέλεσμα να έρθει η εντός έδρας ήττα από τη Ρουμανία με 1-0. Ενδεχομένως και το άδειο (λόγω της τιμωρίας του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος) Καραϊσκάκη να μη βοήθησε τους διεθνείς, προκειμένου να ασκήσουν εντονότερη πίεση στην αντίπαλη εστία.

Ο Κώστας Κατσουράνης, ο οποίος δεν είχε θέση στις πρώτες κλήσεις του Ρανιέρι, ζήτησε με δηλώσεις του να στηρίξουν άπαντες την εθνική ομάδα: «Πρέπει όλοι μας να στηρίξουμε αυτή την ομάδα. Αυτά τα παιδιά. Δεν τελείωσε τίποτα με ένα παιχνίδι, με ένα αποτέλεσμα. Η ζωή συνεχίζεται. Δεν ξέρω αν θα είμαι και πάλι στην ομάδα, θα δούμε. Δεν ξέρεις τι σου φέρνει η ζωή, αλλά από μένα είτε είμαι, είτε δεν είμαι στην Εθνική, είτε είμαι 50 χρόνων, άσχημη κριτική δεν θα κάνω ποτέ σε κάτι που λάτρεψα περισσότερο από κάθε τι», είπε χαρακτηριστικά χθες ο έμπειρος αμυντικός μέσος, ο οποίος ακόμη δεν έχει βρει τη νέα ποδοσφαιρική του στέγη.

Μετά την ήττα στην πρεμιέρα, η ελληνική ομάδα θα αναζητήσει δύο νίκες στα ματς του Οκτωβρίου, αρχικώς με τη Φινλανδία στο Ελσίνκι στις 11/10 και τρεις ημέρες μετά με τη Βόρεια Ιρλανδία στο Φάληρο. Δεν μπορεί να κάνει και αλλιώς, αφού και οι δύο επόμενοι αντίπαλοί της ξεκίνησαν με εκτός έδρας νίκη στην προκριματική φάση. Οι μεν Φινλανδοί επικράτησαν των Νησιών Φερόε με 3-1, οι δε Βορειοϊρλανδοί νίκησαν την Ουγγαρία με 2-1.

Αγώνας χωρίς αύριο είναι ο σημερινός της Εθνικής Ελπίδων με αντίπαλο την αντίστοιχη ομάδα της Πολωνίας, που θα διεξαχθεί στην Κατερίνη (19.30) για τον 7ο προκριματικό όμιλο του Euro 2013-15. Προκειμένου να βρεθεί στα μπαράζ, χρειάζεται να νικήσει με δύο γκολ διαφορά και παράλληλα να έρθει ισόπαλο το ματς των Σουηδών με τους Τούρκους. «Θα προσπαθήσουμε να εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια για να προκριθούμε, γνωρίζοντας ότι αυτό εξαρτάται και από το αποτέλεσμα του αγώνα της Σουηδίας με την Τουρκία. Είναι, όμως, καθήκον μας να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε», δήλωσε χθες ο ομοσπονδιακός τεχνικός Κώστας Τσάνας.

Αλβανικός άθλος  στην Πορτογαλία

Η νίκη της Αλβανίας στην Πορτογαλία και το παρθενικό επίσημο ματς του Γιβραλτάρ ξεχώρισαν από την πρεμιέρα των προκριματικών του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2016 προχθές, όταν οι έξι από τους οκτώ φιλοξενούμενους σημείωσαν νίκες.

Το υπέροχο τέρμα του Μπεκίμ Μπαλάι στο Αβέιρο χάρισε στην Αλβανία ιστορική νίκη επί μιας Πορτογαλίας χωρίς τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Ιστορική όμως ήταν και η πρώτη παρουσία του Γιβραλτάρ, παρά την εκπεφρασμένη αντίθεση της Ισπανίας. Η βρετανική αποικία παρέταξε δύο επαγγελματίες και εννιά ερασιτέχνες και φυσιολογικά συνετρίβη 7-0 από την Πολωνία επί πορτογαλικού εδάφους.

Για την ολοκλήρωση της πρώτης αγωνιστικής των ομίλων, μετά και τα χθεσινοβραδινά παιχνίδια, απομένουν οκτώ αγώνες απόψε, με σημαντικότερους αυτούς της Τσεχίας με την Ολλανδία και της Νορβηγίας με την Ιταλία, ενώ η Κύπρος δοκιμάζεται στη Βοσνία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή