Πίσω από τις κάμερες

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα… αραβικά

Στις 7 Φεβρουαρίου 2014 η ΕΠΟ, περίπου πέντε χρόνια μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου των στημένων αγώνων στην Ελλάδα, ανέβασε στην ιστοσελίδα της ειδική ενότητα με τίτλο «Ακεραιότητα vs διαφθοράς». Πρόκειται για μια σειρά από ηλεκτρονικές εκπαιδευτικές ενότητες με σκοπό την πρόληψη του φαινομένου των χειραγωγημένων αγώνων, που δημιούργησαν η Interpol και η FIFA. Οπως μας ενημερώνει η ΕΠΟ, «το υλικό προσφέρεται αρχικά σε πέντε γλώσσες (αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ισπανικά και αραβικά), ενώ αναμένεται σύντομα η απόδοσή του στην ελληνική γλώσσα».

Μέχρι σήμερα, επτά μήνες μετά την αρχική δημοσίευση, το υλικό παραμένει αμετάφραστο. Μπορούν να επιμορφωθούν όσοι γνωρίζουν… αραβικά, αλλά όχι όσοι γνωρίζουν μόνο ελληνικά. ΜΠΛΟΥ.

Ελιωσε η «καραμέλα»

Οι 800 χιλ. ευρώ που δόθηκαν για την «αγορά» της wild card, ώστε να συμμετάσχει η Εθνική μπάσκετ στο Παγκόσμιο Κύπελλο που λήγει αύριο, «εξαργυρώθηκαν» με τα όποια αγωνιστικά κέρδη (και είναι πολλά) από την Ισπανία, παρά τον αποκλεισμό, αλλά και την οικονομία που προσέφεραν, γλιτώνοντας υπερδιπλάσιο ποσό που θα δαπανούσε η ομάδα στα ταξίδια και στις αποστολές για τα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ, τα οποία αποφύγαμε. Αυτά για να σταματήσει η «καραμέλα» της wild card (προς κακοπροαίρετους: υπάλληλος ή «αυλικός» της ΕΟΚ δεν είμαι, ούτε πρόκειται να γίνω). ΠΑΠ.

Να του το έλεγαν κιόλας…

Μέσα σε λίγα 24ωρα οι άνθρωποι της μπασκετικής ΑΕΚ με επικεφαλής τον προπονητή Βαγέλλη Ζιάγκο προσπάθησαν να σχηματίσουν το ρόστερ της Ενωσης που θα αγωνίζεται πλέον ξανά στην Α1. Τα κατάφεραν αρκετά καλά, αφού με αστραπιαίες κινήσεις προχώρησαν στην απόκτηση αρκετών παικτών. Βέβαια, υπήρχαν και μερικά απρόοπτα, αφού, σε μία περίπτωση, ο παίκτης πρώτα πληροφορήθηκε τη μεταγραφή του από τις ιστοσελίδες και κατόπιν από… επίσημα χείλη. Στ. Δημ.

«Αντάρτικο» τάε κβον ντο

Για να οργανώσει μια ομοσπονδία σχολή προπονητών, πρέπει να έχει την άδεια της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. H ομοσπονδία, όμως, του τάε κβον ντο σε συνεργασία με την αντίστοιχη ευρωπαϊκή (η οποία διοικείται από Ελληνες) αποφάσισε να διοργανώσει σεμινάριο χωρίς την έγκριση της ΓΓΑ, οπότε και η γραμματεία δεν θα το αναγνωρίσει. Το κόστος συμμετοχής σε κάθε σεμινάριο (άλλων ομοσπονδιών) είναι 250 ευρώ ενώ το αντίστοιχο του τάε κβον ντο κόστιζε πολύ περισσότερα. Η άρνηση της ΓΓΑ να το αναγνωρίσει ώθησε τους ιθύνοντες της ETU να απειλήσουν ότι οι Ελληνες πρωταθλητές κινδυνεύουν να βρεθούν εκτός των προσεχών αγώνων. Τελικά, θύματα πάντα είναι οι αθλητές… Σπυρ. Σπαν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή