«Αιμορραγεί» ξανά το ποδόσφαιρο

«Αιμορραγεί» ξανά το ποδόσφαιρο

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 Σε καταστολή βρισκόταν μέχρι αργά χθες το βράδυ ο άτυχος φίλαθλος του Εθνικού, Παναγιώτης Κατσούλης, ο οποίος έπειτα από επεισόδια που έγιναν στον αγώνα με τον Ηρόδοτο στην Κρήτη, στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου διαγνώστηκε «βαριά εγκεφαλική αιμορραγία συνεπεία ρήξεως εγκεφαλικού ανευρύσματος χωρίς εμφανή ύπαρξη σωματικών κακώσεων». Ο 46χρονος μεταφέρθηκε χθες σε νοσοκομείο της Αθήνας και μέχρι το βράδυ της Δευτέρας η κατάστασή του εκτιμούνταν ως εξαιρετικά κρίσιμη, ενώ αναμενόταν η ιατροδικαστική έκθεση. Η αστυνομία προχώρησε σε τρεις συλλήψεις ατόμων ηλικίας 22, 24 και 27 ετών και αναζητεί ένα ακόμα άτομο που συμμετείχε στα επεισόδια.

Ο εισαγγελέας άσκησε στους τρεις συλληφθέντες ποινικές διώξεις για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροήν και κατά συναυτουργία, επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συρροήν και κατά συναυτουργία σε αθλητική εγκατάσταση. Επιπλέον, στον 24χρονο ασκήθηκε και δίωξη για παράνομη οπλοφορία καθώς στην κατοχή του βρέθηκε με σιδηρογροθιά. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 27χρονος και ο 22χρονος φέρονται να επιχείρησαν να κατεβάσουν το πανό με το έμβλημα της ομάδας του Εθνικού, ενώ σχεδόν ταυτόχρονα μια ομάδα 15-20 οπαδών του Ηροδότου, που βρίσκονταν ακριβώς απέναντι κινήθηκαν προς την κερκίδα και προκάλεσαν συμπλοκή, κατά την οποία τραυματίστηκαν δύο φίλαθλοι της ομάδας του Εθνικού που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο – ο ένας μετά την παροχή πρώτων βοηθειών αποχώρησε.

Η αστυνομική διεύθυνση Ηρακλείου εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: «Συνελήφθησαν χθες (1409-2014) το βράδυ, δύο ημεδαποί, 22 και 27 ετών και σήμερα (15-092014) το πρωί ένας 24χρονος ημεδαπός, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε ποινική δικογραφία και παραπέμφθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου, όπου τους ασκήθηκε ποινική δίωξη… Ειδικότερα οι συλληφθέντες, χθες το απόγευμα, λίγο πριν από τη λήξη του ποδοσφαιρικού αγώνα της Γ΄ Εθνικής, μεταξύ των ομάδων Ηροδότου – Εθνικού Πειραιά, συμμετείχαν σε συμπλοκή μεταξύ φιλάθλων, με αποτέλεσμα να μεταφερθούν τραυματισμένοι στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου δύο ημεδαποί, 46 και 40 ετών. Ο 40χρονος, μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών, αποχώρησε, ενώ ο 46χρονος μεταφέρθηκε σήμερα το μεσημέρι σε Νοσοκομείο της Αθήνας, όπου νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση. Για τη συμμετοχή του στη συμπλοκή αναζητείται ακόμη ένας 32χρονος ημεδαπός. Προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου».

Οι δύο διαγωνιζόμενες ομάδες και η ΕΠΟ με ανακοινώσεις εξέφρασαν τη θλίψη τους καταδικάζοντας το γεγονός. Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γ. Ανδριανός, επικοινώνησε με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Β. Κικίλια και τον πρόεδρο της ΕΠΟ Γ. Σαρρή, ενώ ο πρόεδρος του Εθνικού τα έβαλε με τον διαιτητή που δεν διέκοψε οριστικά τον αγώνα παρά τα επεισόδια που υπήρξαν.

• Νικηφόρα πρεμιέρα στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής πραγματοποίησε ο Αρης που επικράτησε της Καστοριάς με 3-1, στο «Κλ. Βικελίδης».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή