Εντυπωσιακή πρεμιέρα για τον Ολυμπιακό

Εντυπωσιακή πρεμιέρα για τον Ολυμπιακό

2' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 Ιδανικό ξεκίνημα στον Α΄ όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ πραγματοποίησε χθες ο Ολυμπιακός, ο οποίος επικράτησε στο «Γ. Καραϊσκάκης» με 3-2 της φιναλίστ του Τσάμπιονς Λιγκ, Ατλέτικο Μαδρίτης.

«Δανειζόμενος» την τακτική της Ατλέτικο, ο Ολυμπιακός «χτύπησε» κυρίως με αντεπιθέσεις τους Ισπανούς στο πρώτο ημίωρο της αναμέτρησης σκοράροντας δύο φορές, με τον Μαζουάκου στο 13΄ και τον Αφελάι στο 31΄. Παρότι οι πρωταθλητές Ισπανίας είχαν την κατοχή της μπάλας, οι «ερυθρόλευκοι» εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο τις λιγοστές ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν, αιφνιδιάζοντας τους αντιπάλους τους. Πρώτα ο Μαζουάκου με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ομπλακ και στη συνέχεια ο Αφελάι ολοκλήρωσε υποδειγματικά μία αντεπίθεση που ξεκίνησε ο Τσόρι και συνέχισε ο Μήτρογλου.

Η Ατλέτικο με το 2-0 εις βάρος της αντέδρασε σχεδόν άμεσα και στο 38΄ ο Μάντζουκιτς με κεφαλιά, ύστερα από σέντρα του Ανσάλντι, μείωσε σε 2-1. Η φόρα των Ισπανών συνεχίστηκε και στο δεύτερο μέρος, με τον Ολυμπιακό να περιορίζεται σε παθητικό ρόλο. Οι «Πειραιώτες» άντεξαν στην πίεση των «Μαδριλένων» και βγήκαν αλώβητοι έπειτα από ένα ασφυκτικό πεντάλεπτο, στο οποίο δύο φορές ο Γκριζμάν και μία ο Τουράν έφθασαν κοντά στο γκολ. Οι αλλαγές του Μίτσελ σε αυτό το χρονικό σημείο «ανανέωσαν» τη μεσαία γραμμή του Ολυμπιακού, ο οποίος βρήκε κενούς χώρους για να κάνει τη ζημιά στους Ισπανούς. Η είσοδος του Φουστέρ «ανέβασε» την απόδοση όλης της ομάδας και απελευθέρωσε τον Κασάμι, ο οποίος ανέλαβε περισσότερες πρωτοβουλίες.

Το τρίτο γκολ έμοιαζε με βάλσαμο για τους πρωταθλητές Ελλάδος, οι οποίοι σκόραραν στο 73΄ με τον… ξεχασμένο Μήτρογλου, που εκμεταλλεύτηκε την κούρσα του Κασάμι από τα δεξιά. Ο διεθνής επιθετικός, παρότι για ένα ακόμη παιχνίδι έδειξε έξω από τα νερά του, βρέθηκε στο κατάλληλο σημείο τη σωστή στιγμή και με ψύχραιμο πλασέ επανήλθε στα γκολ έπειτα από περίπου δέκα μήνες.

Το 3-1 προσωρινά καθησύχασε τους παίκτες του Μίτσελ, με την Ατλέτικο να μην αφήνει την ευκαιρία να περάσει και να μειώνει με τον Γκριζμάν στο 86΄, στο τελικό 3-2. Το επόμενο δεκάλεπτο εξελίχθηκε σε έναν επιθετικό μονόλογο των «ροχιμπλάνκος», χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Στο άλλο παιχνίδι του Α΄ ομίλου, η Γιουβέντους επικράτησε με 2-0, χάρη σε δύο γκολ του Τέβες στο 59΄ και το 90΄.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Ομάρ, Αμπιντάλ, Μποτία, Μαζουάκου, Μανιάτης, Κασάμι (83΄ Γιαννούλης), Τσόρι (57΄ Φουστέρ), Μιλιβόγιεβιτς, Αφελάι (69΄ Εντινγκά), Μήτρογλου.

ΑΤΛΕΤΙΚΟ: Ομπλακ, Χουανφράν, Μιράντα, Γκοντίν, Ανσάλντι, Αρντά, Κόκε, Γκάμπι (56΄ Γκριζμάν), Σουάρεθ (75΄ Νίγκεθ), Γκαρθία (66΄ Τσέρτσι), Μάντζουκιτς.

Ντέρμπι στο Μόναχο

Με το ντέρμπι των πρωταθλητών Γερμανίας και Αγγλίας, δηλαδή Μπάγερν εναντίον Μάντσεστερ Σίτι, στο Μόναχο, μπαίνουν στη μάχη των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ και οι άλλοι τέσσερις όμιλοι της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης απόψε.

Οι Βαυαροί πάντως θα παρουσιαστούν αποδεκατισμένοι, αφού θα λείπουν οι Φρανκ Ριμπερί, Μπάστιαν Σβαϊνστάιγκερ, Τιάγκο Αλκάνταρα, Χάβι Μαρτίνεθ και Ραφίνια, ενώ και ο Αριεν Ρόμπεν είναι αμφίβολος.

Στη Βαρκελώνη, ο ΑΠΟΕΛ θα προσθέσει την Μπαρτσελόνα στις Ρεάλ και Τσέλσι από τα ευρωπαϊκά μεγαθήρια που έχει αντιμετωπίσει στη σύγχρονη ιστορία του, καθώς μπαίνει σε μία ακόμη όμορφη περιπέτεια στη φάση των ομίλων. Ενδιαφέροντες είναι ακόμη οι αγώνες Αγιαξ – Παρί Σ.Ζ. και Τσέλσι – Σάλκε.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή