Με αντίπαλο και τον καιρό οι ιστιοπλόοι στο Σανταντέρ

Με αντίπαλο και τον καιρό οι ιστιοπλόοι στο Σανταντέρ

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο κακός για ιστιοπλοΐα καιρός αποτελεί τον πρωταγωνιστή στα παγκόσμια πρωταθλήματα της ιστιοπλοΐας που διεξάγονται στο Σανταντέρ της Ισπανίας. Ο αέρας είναι ελάχιστος, με αποτέλεσμα να έχουν διεξαχθεί λίγες κούρσες σε μία διοργάνωση απ’ όπου θα κριθούν οι μισές από τις προκρίσεις στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Οπως όλα δείχνουν η χώρα μας έχει, σχεδόν, εξασφαλίσει «ολυμπιακά εισιτήρια» στα RSX ανδρών και στα 470 των ανδρών. Ο σέρφερ μας Βύρων Κοκκαλάνης βρίσκεται στην 4η θέση ύστερα από πέντε ιστιοδρομίες. «Είναι δύσκολα. Δεν έχει αέρα. Οι κούρσες δεν βγαίνουν όπως θέλουμε. Μένουν ακόμα δύο ημέρες και η Παρασκευή που θα γίνει η κούρσα μεταλλίων. Ελπίζουμε να έχει αέρα», δήλωσε στην «Κ» ο πρωταθλητής των RSX.

Στα 470, στο γκρουπ που μετέχουν οι Ελληνες διεξήχθη μόνο μία ιστιοδρομία και έτσι δεν υπάρχουν συνολικά αποτελέσματα. «Ολα είναι μπερδεμένα. Ο καιρός κοντεύει να χαλάσει τους αγώνες. Σε τρεις ημέρες στο δικό μας γκρουπ έχουν γίνει δύο κούρσες», μας είπε ο Παναγιώτης Μάντης.

Μία κούρσα έχει διεξαχθεί και στο γκρουπ των Φινν που τρέχει ο Γιάννης Μιτάκης. «Η διεύθυνση του ανέμου άλλαζε συνεχώς. Με μία κούρσα είμαι 21ος», τόνισε ο ιστιοπλόος.

Στα 49άρια, οι Στ. Σωτηρίου – Αλφ. Παναγιωτίδης (3 κούρσες) είναι 14οι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή