Ανω κάτω ο όμιλος του Ολυμπιακού

Ανω κάτω ο όμιλος του Ολυμπιακού

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Φωτιά» στον 1ο όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ έβαλε ο Ολυμπιακός με τη νίκη του επί της Ατλέτικο Μαδρίτης με 3-2. Μία επιτυχία που ενδεχομένως να είναι η σημαντικότερη στην ευρωπαϊκή ιστορία του, αν αναλογιστεί κάποιος πως οι αντίπαλοί του κατέκτησαν τον Μάιο το ισπανικό πρωτάθλημα, έχοντας το ένα πέμπτο του προϋπολογισμού της Ρεάλ και της Μπαρτσελόνα. Παράλληλα, πριν από λίγους μήνες έχασαν στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ το περασμένο Σάββατο νίκησαν τη Ρεάλ μέσα στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» για την Πριμέρα Ντιβισιόν.

Οι «ερυθρόλευκοι», όμως, υπό τη μαεστρική καθοδήγηση του Μίτσελ πήραν τη νίκη στην πρεμιέρα, με αποτέλεσμα να ελπίζουν βάσιμα πως θα καταφέρουν να κατακτήσουν μία από τις δύο πρώτες θέσεις ενός ομίλου που συμπληρώνουν οι πρωταθλητές Ιταλίας και Σουηδίας, Γιουβέντους και Μάλμε αντίστοιχα. Επόμενο ήταν ο ισπανικός Τύπος να αναδείξει τα κατορθώματα του συμπατριώτη τους που κάθεται στον πάγκο των πρωταθλητών Ελλάδας.

«Ελληνική τραγωδία» είναι ο τίτλος της Marca, ενώ η άλλη εφημερίδα της Μαδρίτης, η As υπογραμμίζει στην πρώτη της σελίδα: «Ο Μίτσελ μπορούσε με τον Σιμεόνε», δείχνοντας με τον τίτλο αυτό την αδυναμία του τεχνικού της Ρεάλ Μαδρίτης, Κάρλο Αντσελότι, να νικήσει εντός έδρας την Ατλέτικο το περασμένο Σάββατο. Από την πλευρά της, η καταλανική εφημερίδα Sport, τονίζει: «Ο Μίτσελ και ο Αφελάι πίκραναν τον Σιμεόνε».

Αναμφίβολα, ο αγώνας της 1ης Οκτωβρίου με τη Μάλμε στη Σουηδία είναι εξόχως σημαντικός για το ευρωπαϊκό μέλλον του Ολυμπιακού. Σύμφωνα με σουηδικά ΜΜΕ, δεν θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών το ματς της Μάλμε με τους πρωταθλητές Ελλάδας. Η UEFA αναμένεται να επιβάλει πρόστιμο 30.000 ελβετικών φράγκων για τα καπνογόνα που άναψαν οπαδοί της σουηδικής ομάδας στο ματς με τη Zάλτσμπουργκ για τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ. Παράλληλά, θα επιβληθεί ποινή κεκλεισμένων των θυρών, αλλά με διετή αναστολή.

Για τον Μήτρογλου, το γκολ του επί της Ατλέτικο ήταν πολύ ιδιαίτερο, αφού έγινε ο πρώτος σκόρερ ελληνικών ομάδων στο Τσάμπιονς Λιγκ με 10 τέρματα (οι Τζόρτζεβιτς και Μιχάλης Κωνσταντίνου έχουν από 9). Επίσης, χρειάζεται άλλα τρία για να ξεπεράσει τον Τζόρτζεβιτς, ο οποίος έχει πετύχει 15 τέρματα σε όλες τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις ως παίκτης του Ολυμπιακού.

Στο μεταξύ, σαν το… σπίτι του νιώθει στον Ολυμπιακό ο Λούκα Μιλιβόγεβιτς. Με δηλώσεις του σε MME της πατρίδας του, ο Σέρβος αμυντικός χαφ εξέφρασε την επιθυμία του να παραμείνει για χρόνια στην ομάδα του Πειραιά: «Είμαι περήφανος που παίζω σε μία ομάδα με τόσο μεγάλη παράδοση και ξέρω τι σχέση έχει με τον Ερυθρό Αστέρα. Μακάρι να μείνω, γιατί νιώθω σαν να είμαι στη Σερβία, γιατί αυτά είναι τα χρώματά μου».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή