Αναστασίου: Μας εξιτάρει η δυσκολία

Αναστασίου: Μας εξιτάρει η δυσκολία

2' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός και ο Παναθηναϊκός έχει κάθε λόγο να αντιμετωπίζει τον αποψινό (20.00) αγώνα με την Ντιναμό Μόσχας στη Λεωφόρο ως ένα από τα πιο σημαντικά παιχνίδια που θα δώσει στη διάρκεια της εφετινής περιόδου.

Είναι η πρεμιέρα του στη φάση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ και ακριβώς επειδή οι φιλοδοξίες του δεν εξαντλούνται απλά και μόνο με τη συμμετοχή του στη διοργάνωση, θέλει ένα νικηφόρο ξεκίνημα για να χτίσει πάνω του την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Η δίψα γίνεται ακόμα μεγαλύτερη λόγω της περυσινής του απουσίας από την Ευρώπη που όπως και να ’χει, τσαλάκωσε το καλό ευρωπαϊκό του κοστούμι.

«Ξεκινάει η περιπέτεια του Γιουρόπα Λιγκ παίζοντας με την πιο ποιοτική ομάδα του ομίλου, μια ομάδα με τεράστιο μπάτζετ και καλούς παίκτες σε όλες τις γραμμές, κάτι που αποτελεί έξτρα κίνητρο για εμάς. Ξέρουμε ότι έχουμε μια δύσκολη αποστολή, δεν μας φοβίζει αυτό. Το αντίθετο, μας εξιτάρει. Το γεγονός ότι η Ντιναμό ήταν στο τέταρτο γκρουπ δυναμικότητας και τώρα είναι η πιο δυνατή ομάδα του ομίλου μας, είναι λίγο παράδοξο. Πιστεύουμε ότι μπορούμε και θα υποσχεθούμε να κάνουμε τα αδύνατα δυνατά για να έχουμε ένα θετικό αποτέλεσμα» δήλωσε ο Γιάννης Αναστασίου, βάζοντας εξαρχής ψηλά τον πήχυ των απαιτήσεων.

Κατά τον 41χρονο προπονητή, κλειδί για την επιτυχία θα είναι η αυτοσυγκέντρωση και η σοβαρότητα των παικτών του: «Με ενδιαφέρει η ομάδα μου να είναι αυτή που πρέπει, γιατί τότε δεν έχουμε να φοβηθούμε κανέναν. Σ’ αυτό το επίπεδο το σημαντικότερο ρόλο παίζουν οι λεπτομέρειες. Δεν έχουμε δείξει την απαιτούμενη σοβαρότητα. Παίζει ρόλο η αυτοσυγκέντρωση. Οταν την έχουμε μπορούμε να κοιτάξουμε οποιονδήποτε αντίπαλο στα μάτια. Αν δεν υπάρχει, ό,τι στοιχείο κι αν θέλω να δω, δεν θα το δω. Να έχουμε γρήγορη μετάβαση, να είμαστε προσεκτικοί στα στημένα που είναι το δυνατό σημείο της Ντιναμό και να είμαστε καλοί στην τελική προσπάθεια. Μπορεί να έχουμε κάποια στιγμή μια κακή μέρα. Αυτή η ομάδα όμως έχει μέταλλο, το φτιάχνει, το διατηρεί και φέτος όταν βρίσκει τα δύσκολα αντιδρά».

Ο Αναστασίου φάνηκε αισιόδοξος για τη συμμετοχή του Σίλντενφελντ και ο Κροάτης λίγο αργότερα τον δικαίωσε, βγάζοντας χωρίς ιδιαίτερες ενοχλήσεις στον προσαγωγό το ατομικό πρόγραμμα που ακολούθησε. Λογικά θα ξεκινήσει στην ενδεκάδα, πιθανώς με παρτενέρ τον Μέντες. Οι Πράνιτς, Λαγός, Τριανταφυλλόπουλος και Ντίνας που δεν έπαιξαν με την Καλλονή έχουν προβάδισμα για την ενδεκάδα, με τους τραυματίες Μπεργκ, Σπυρόπουλο, Ρισβάνη να μένουν εκτός αποστολής, μαζί με τον Μπούι ο οποίος δεν έχει ακόμα προσαρμοστεί στις απαιτήσεις της ομάδας. Απώλεια για την Ντιναμό είναι η ξαφνική απουσία του Βαλμπουενά (σκωληκοειδίτιδα).

• Από τους αγώνες των άλλων ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ απόψε ξεχωρίζουν οι αναμετρήσεις της Γκλάντμπαχ με τη Βιγιαρεάλ, της Σεβίλλης με τη Φέγενορντ, της Εβερτον με τη Βόλφσμπουργκ και της Ντνίπρο με την Ιντερ, ενώ ο Απόλλων Λεμεσού φιλοξενεί τη Ζυρίχη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή