Εκτός Α1 μπάσκετ ο Πανιώνιος

Εκτός Α1 μπάσκετ ο Πανιώνιος

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η εκκωφαντική απουσία του Πανιωνίου από το επόμενο πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας μπάσκετ, καθώς οι «κυανέρυθροι» δεν έλαβαν πιστοποιητικό συμμετοχής από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, παρά τη σπαμωδική, ύστατη απόπειρα του μεγαμετόχου του, Ηλία Λιανού, επισκίασε τη χθεσινή κλήρωση που διοργάνωσε ο ΕΣΑΚΕ.

Η ομάδα «Α» αντικατέστησε τον Πανιώνιο στην κλήρωση, σε αντίθεση με την ΑΕΚ και τον Κόροιβο που κατέθεσαν την εγγυητική επιστολή των 100 χιλιάδων ευρώ στην ΕΕΑ, χθες το πρωί και εξασφάλισαν τη συμμετοχή τους στο προσεχές πρωτάθλημα (έναρξη στις 11/10). Ο Πανιώνιος βιώνει τις πιο δραματικές στιγμές της ιστορίας του, μετά τον υποβιβασμό του ’81, διότι ο μεγαλομέτοχος Ηλίας Λιανός που είχε δηλώσει, πριν από τέσσερις μήνες, ότι αποχωρεί δεν βρήκε αντικαταστάτη, ενώ το ενδιαφέρον του Αντώνη Μαργέτη είχε… φιλολογικό χαρακτήρα, καθώς δεν υπήρχε το ανάλογο οικονομικό υπόβαθρο για να αναλάβει την ΚΑΕ Πανιώνιος. Την ώρα που η ΑΕΚ είχε βρει την εγγυητική επιστολή από τον Δ. Μελισσανίδη που έδωσε το συγκεκριμένο ποσό, οι «κυανέρυθροι» ζητούσαν νέα 10ήμερη παράταση.

Τα μέλη της επιτροπής υποστήριξαν ότι δεν υπήρχαν άλλα χρονικά περιθώρια για να έδιναν άλλη παράταση και ο Πανιώνιος βρίσκεται εκτός της Α1 κατηγορίας, λόγω εξωαγωνιστικών αιτιών για πρώτη φορά στην ιστορία του. Η μετατόπιση ευθυνών στην ομοσπονδία αποτέλεσε απέλπιδα προσπάθεια και η ΕΟΚ απάντησε ότι η ΕΕΑ είναι ανεξάρτητη αρχή. Υπάρχει ένα ελάχιστο περιθώριο να αποφευχθεί η διάλυση της ιστορικής ομάδας, αν μέχρι μεθαύριο δοθεί η εγγυητική επιστολή και να γίνει δεκτή κατά παρέκβαση από την ΕΕΑ, ενώ σε διαφορετική περίπτωση ο ΕΣΑΚΕ θα αντικαταστήσει τον Πανιώνιο με την Καβάλα, η οποία θα βρεθεί στην Α1 για δεύτερη φορά, χωρίς να κερδίζει αγωνιστικά τη συμμετοχή της.

• Το πρώτο ντέρμπι Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού θα διεξαχθεί στην 10η αγωνιστική (28/12).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή