«Ψηλώνουν» Μάντης – Καγιαλής, χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο

«Ψηλώνουν» Μάντης – Καγιαλής, χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε… σταθερή δύναμη στην παγκόσμια ιστιοπλοΐα έχουν εξελιχθεί οι Παναγιώτης Μάντης και Παύλος Καγιαλής. Οι πρωταθλητές των «470» κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Σανταντέρ (Ισπανία) και η χώρα μας εξασφάλισε ακόμη μία πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ. Η πρώτη ήρθε από τον Βύρωνα Κοκκαλάνη, ο οποίος πλασαρίστηκε στην 6η θέση των «RSX». Είναι η πρώτη φορά που σε αντίστοιχη διοργάνωση οι Ελληνες ιστιοπλόοι «σφραγίζουν» τόσο λίγα ολυμπιακά εισιτήρια.

«Καταφέραμε να πετύχουμε τους στόχους μας. Είναι η 2η φορά που ερχόμαστε 3οι στον κόσμο. Στην Ισπανία θέλαμε το μετάλλιο να είχε ένα διαφορετικό χρώμα, αλλά έτσι είναι ο αθλητισμός. Ο αγώνας στο Σανταντέρ ήταν ο δυσκολότερος που έχουμε πάρει μέρος. Τις πρώτες ημέρες δεν φυσούσε καθόλου και διεξήχθησαν τέσσερις κούρσες σε πέντε ημέρες. Μείναμε ατελείωτες ώρες μέσα στη θάλασσα. Τις τελευταίες ημέρες είχε πολύ δυνατό αέρα», δήλωσε στην «Κ» ο Παύλος Καγιαλής.

Ο Γιάννης Μιτάκης, ο οποίος ήρθε 11ος στα «Φινν» και ο Αντώνης Μπουγιούρης (60ός στα Λέιζερ Στάνταρντ) δεν κατάφεραν να πάρουν προκρίσεις για μόλις μία θέση. Τα πλασαρίσματα των υπολοίπων Ελλήνων: 470 ανδρών: Καμπουρίδης – Παπαδόπουλος 23οι, γυν.: Παγίδα – Στρατηγίου 47ες, RSX γυν.: Σκαρλάτου 47η, 49er: Σωτηρίου – Παναγιωτίδης 53οι, Ράντιαλ: Καραχάλιου 42η, Νάκρα: Μπεκατώρου – Τριγκώνης 33οι.

Αγχος στη ρυθμική

«Μουδιασμένα» ξεκίνησε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Σμύρνης η Βαρβάρα Φίλιου. Αγωνίστηκε στο στεφάνι, όπου πλασαρίστηκε ως 8η, ενώ στο σύνθετο ατομικό είναι 21η ανάμεσα σε 131 αθλήτριες και διατηρεί ελπίδες για την είσοδο στις 24 καλύτερες γυμνάστριες του κόσμου. Αντίθετα, στο στεφάνι δεν θα μείνει στην οκτάδα διότι σήμερα θα αγωνιστούν οι αθλήτριες από το άλλο γκρουπ. Η Κορίνα Αλευρογιάννη είναι 45η στο ομαδικό και 20ή στο στεφάνι. Και οι δύο αθλήτριές μας, όμως, πέτυχαν καλύτερες βαθμολογίες από την περυσινή αντίστοιχη διοργάνωση. Σήμερα οι γυμνάστριές μας θα παρουσιάσουν τα προγράμματά τους στην μπάλα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή