Ανώτερος ο Παναθηναϊκός στον Βόλο

Ανώτερος ο Παναθηναϊκός στον Βόλο

2' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σοβαρός και καλά οργανωμένος στο παιχνίδι του, ο Παναθηναϊκός δεν άφησε κανένα περιθώριο στον Ολυμπιακό Βόλου να ξεθάψει τα… φαντάσματα του παρελθόντος και με το 10 της νίκης του, έκανε άλμα πρόκρισης στη φάση των 16 του Κυπέλλου. Οι «πράσινοι» μετρούσαν τέσσερις συνεχόμενες ήττες (μία σε φιλικό, δύο στο πρωτάθλημα και μία στο Κύπελλο) τα τελευταία χρόνια στον Βόλο και είχαν λόγους να πάρουν στα σοβαρά τον τοπικό Ολυμπιακό κι ας είναι ομάδα μικρότερης κατηγορίας. Πέρα από το γκολ, ο Παναθηναϊκός είχε δοκάρι, δύο καθαρά τετ α τετ και άλλες 2-3 ευκαιρίες για να «κλειδώσει» νωρίτερα τη νίκη.

Σημαντικό κέρδος για τον Κυπελλούχο είναι ότι κράτησε το μηδέν στην άμυνα, μόλις για δεύτερη φορά σε επίσημο ματς εφέτος. Κι αυτό δεν είχε να κάνει μόνο με τη διαφορά κλάσης που τον χωρίζει από μια ομάδα της Φούτμπολ Λιγκ, αλλά με την πολύ καλή αμυντική λειτουργία των παικτών του. Είχαν καλή αλληλοκάλυψη, έβγαιναν πάντα πρώτοι στην μπάλα και απέφυγαν τα φτηνά λάθη που τα έχουν πληρώσει πολύ ακριβά σε προηγούμενα παιχνίδια. Βοήθησε κι ο Στιλ στην πρώτη επίσημη εμφάνισή του κι ας μην χρειάστηκε να κάνει κάτι θεαματικό πέρα από μια επέμβαση σε σουτ του Πινάρες στο 80΄. Ηταν σταθερός και είχε καλή συνεννόηση με τους αμυντικούς. Τα φλας άναψαν και για τον Μπαϊράμι που έκανε ίσως την καλύτερή του εμφάνιση με τον Παναθηναϊκό, όπως και για τον Ατζαγκούν που σημείωσε με ωραία λόμπα το μοναδικό γκολ στο 18΄ και είχε ένα χαμένο τετ α τετ στο 73΄, λίγο μετά το δοκάρι του Μπούι στο 69΄ και πριν ακολουθήσει άλλο ένα χαμένο τετ α τετ του Καρέλη στο 84΄.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Κολλίτσης, Ζέρης, Μακρυδημήτρης, Γιαλλούσης, Μαργαρίτης, Ρόκας (63΄ Νικολιάς), Πινάρες, Θέος (46΄ Κορνελάτος), Ζέσους, Μπιτάνγκ, Κούτσι (77΄ Διαμαντόπουλος)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Στιλ, Μπούρμπος, Τριανταφυλλόπουλος, Κουτρουμπής, Χουχούμης, Λαγός, Πράνιτς (63΄ Μπούι), Ατζαγκούν, Μπαϊράμι (75΄ Καρέλης), Πέτριτς (65΄ Δώνης), Κλωναρίδης.

Στην Κομοτηνή η ΑΕΚ για ένα ημίχρονο έμοιαζε με ομάδα επιπέδου Σούπερ Λιγκ, ωστόσο, δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη κόντρα στον Πανθρακικό (0-0). Η επιθετική τετράδα της Ενωσης (Αραβίδης, Μάνταλος, Πλατέλλας, Μπαρμπόσα) βρέθηκε σε κακή μέρα, με αποτέλεσμα η ομάδα του Τραϊανού Δέλλα να μη φανεί ιδιαίτερα απειλητική. Στο 23΄ ο Πλατέλλας είχε την ευκαιρία να σκοράρει, αλλά ο Αθανασιάδης απέκρουσε τη δυνατή κεφαλιά. Από τη στιγμή που δεν κατάφερε η ΑΕΚ να κάνει την… έκπληξη κόντρα σε ομάδα ανώτερης κατηγορίας θα ήταν δύσκολο να υψώσουν το ανάστημά τους οι υπόλοιπες ομάδες της Φούτμπολ Λιγκ. Αξίζει ιδιαίτερης αναφοράς η προσπάθεια της Ζακύνθου που κράτησε τον ΟΦΗ στο 1-1 (68΄ Βαρέλα – 45+2΄ πέν. Μακρής), του Απόλλωνα που ισοφαρίστηκε στις καθυστερήσεις σε 2-2 (58΄ Κοτσώνης, 70΄ Ανγκούλο – 36΄ Κούτρης, 90+4΄ Κοζορώνης) από τον Εργοτέλη, του Τυρνάβου που απέσπασε ισοπαλία με 1-1 (19΄ πέν. Μανούσος – 44΄ Μιλουτίνοβιτς) στην Καλλονή και του Φωστήρα που υποχρέωσε τον Πανιώνιο σε ισοπαλία (0-0). Εύκολα επικράτησε η Βέροια της Ερμιονίδας 4-1 (16΄, 29΄ Ντουμίτρου, 69΄ Κάμπορα, 76΄ Γεωργιάδης – 72΄ Βλαχόπουλος), όπως και ο Αστέρας Τρίπολης του Αιγινιακού στην Κατερίνη με το ίδιο σκορ (26΄ Πέντα – 34΄ Μπαράλες, 38΄ Τσοκάνης, 71΄, 79΄ Γιαννιώτας). Η Ξάνθη, υπό το βλέμμα του νέου της τεχνικού, Ραζβάν Λουτσέσκου, δυσκολεύτηκε κόντρα στη Νίκη Βόλου (1-0, 82΄ Ράνος), ενώ και ο Πλατανιάς δεν είχε εύκολο έργο με τον Εθνικό Γαζώρου παρά τη νίκη με 3-1 (28΄ Μιλούνοβιτς, 67΄ Ναζλίδης, 89΄ Ζαραδούκας – 51΄ Πάλλας).

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή