Δύο μέτρα και δύο σταθμά για ΟΦΗ

Δύο μέτρα και δύο σταθμά για ΟΦΗ

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θέμα μη τήρησης κανονισμών από την ΕΠΟ και τη Σούπερ Λίγκα προκύπτει από τη χθεσινή δημοσιοποίηση  των  υπεύθυνων δηλώσεων των πρώην ποδοσφαιριστών του ΟΦΗ, Στάθη Ταυλαρίδη και Γιώργου Γεωργίου.

Οι δύο ποδοσφαιριστές απευθύνθηκαν στη Σούπερ Λίγκα και ζητούν την ενεργοποίηση των προβλεπόμενων ποινών κατά της ομάδας της Κρήτης επειδή, όπως υποστηρίζουν, από τον περασμένο Μάιο παραβιάζει την απόφαση του Τακτικού Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ σχετικά με την καταβολή των ποσών που τους έχουν επιδικαστεί και είναι συνολικά 126 χιλιάδες ευρώ για τον Ταυλαρίδη και 144 χιλιάδες ευρώ για τον Γεωργίου.

Η απόφαση σε περίπτωση παραβίασης των ημερομηνιών καταβολής των δόσεων προβλέπει την αφαίρεση βαθμών, την κατακύρωση αγώνα υπέρ του αντιπάλου και τον μη ορισμό αγώνα – αρμοδιότητα που σύμφωνα με το αρ. 24 παρ. 7 του κανονισμού ιδιότητας και μεταγραφών ανήκει στη διοργανώτρια.

Η Σούπερ Λίγκα απέφυγε χθες να τοποθετηθεί επίσημα. Ανεπίσημα οι άνθρωποί της υποστήριζαν ότι αναμένουν το αυριανό αποτέλεσμα της εκδίκασης της προσφυγής του ΟΦΗ στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Ηρακλείου προκειμένου να υπαχθεί στον «πτωχευτικό κώδικα».

Η προσωρινή διαταγή που εκδόθηκε από το Πρωτοδικείο λίγες ημέρες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος και με την οποία «παγώνουν» μέχρι αύριο οι οφειλές της κρητικής ΠΑΕ χρησιμοποιείται από τη Σούπερ Λίγκα ως δικαιολογία για τη μη ενεργοποίηση ποινών που ζητούν οι δύο ποδοσφαιριστές. Ομως βάσει του άρθρου 35 του ΚΑΠ η προσφυγή στα πολιτικά δικαστήρια για ποδοσφαιρικές διαφορές, όταν έχουν αποφανθεί τα όργανα της ΕΠΟ, απαγορεύεται επί ποινή αποκλεισμού από το πρωτάθλημα για όσο διάστημα διαρκεί η παράβαση.

Επομένως, αν δεχθούμε το επιχείρημα της Σούπερ Λίγκας περί δικαστικής απόφασης που υπαγορεύει το πάγωμα των οφειλών, τότε θα έπρεπε να ενεργοποιηθεί είτε από τη διοργανώτρια είτε από την ΕΠΟ η ποινή του αποκλεισμού λόγω της προσφυγής στα πολιτικά δικαστήρια.

Χαρακτηριστικό της αντίφασης και του θέματος που προκύπτει με τη μη εφαρμογή των κανονισμών είναι ότι τα όργανα αδειοδότησης της ΕΠΟ, έπειτα από καταγγελία των δύο ποδοσφαιριστών, ανακάλεσαν την περασμένη εβδομάδα την αδειοδότηση του ΟΦΗ, λόγω της προσφυγής στα πολιτικά δικαστήρια.

Οπως προαναφέρθηκε, η προσφυγή συζητείται αύριο. Ο πρόεδρος του ΟΦΗ δήλωσε προχθές ότι στην αίτηση που θα κατατεθεί δεν θα περιλαμβάνονται οι οφειλές σε ποδοσφαιριστές επειδή «δεν το επιτρέπει η ΕΠΟ». Αν συμβεί αυτό, ανεξάρτητα από την υπαγωγή ή όχι, θα πρέπει να εξοφληθούν οι δύο ποδοσφαιριστές, ειδάλλως και εφόσον επανέλθουν θα πρέπει να επιβληθούν οι προβλεπόμενες ποινές. Η πρώτη φορά που οι Ταυλαρίδης και Γεωργίου ζήτησαν ενεργοποίηση των ποινών κατά του ΟΦΗ από τη Σούπερ Λίγκα ήταν τον περασμένο Ιούλιο και η δεύτερη τον Αύγουστο.

Αίτημα υπαγωγής στον «πτωχευτικό κώδικα» έχει υποβάλει και ο Πανιώνιος ο οποίος έχει πάρει προσωρινή διαταγή μέχρι τον Φεβρουάριο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή