Iσόβιος αποκλεισμός σε παίκτη

Iσόβιος αποκλεισμός σε παίκτη

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με ποινή ισόβιου αποκλεισμού από οποιαδήποτε δραστηριότητα σε σχέση με το ποδόσφαιρο λόγω χειραγώγησης αγώνων τιμωρήθηκε ο Ρώσος ποδοσφαιριστής, Γιάροσλαβ Ντμίτριεφ, που αγωνιζόταν στο πρωτάθλημα της Εσθονίας. Πρόκειται για την πιο βαριά ποινή από αυτές που επιβλήθηκαν για τον ίδιο λόγο σε συνολικά 11 ποδοσφαιριστές που αγωνίζονταν στην Εσθονία και δύο ποδοσφαιριστές που αγωνίζονταν στο πρωτάθλημα της Σλοβακίας.

Η FIFA ανακοίνωσε χθες ότι οι ποινές που επιβλήθηκαν επεκτείνονται σε παγκόσμιο επίπεδο. Είχαν προηγηθεί οι ποινές που επιβλήθηκαν από τις εθνικές ομοσπονδίες.

Η ομοσπονδία της Εσθονίας σε συνεργασία με τις δικαστικές αρχές άρχισε την έρευνα από το 2011. Η πειθαρχική της επιτροπή επέβαλε προσωρινές ποινές απαγόρευσης οποιασδήποτε δραστηριότητας σε σχέση με το ποδόσφαιρο σε δέκα ποδοσφαιριστές. Στους οχτώ, η ποινή είναι έως την 1η Μαρτίου 2015 και για τους άλλου δύο έως τις 31 Δεκεμβρίου 2014. Μέσα σε αυτό το διάστημα η πειθαρχική επιτροπή της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Εσθονίας θα πρέπει να εκδώσει τις τελικές αποφάσεις της.

Η πειθαρχική επιτροπή της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Σλοβακίας τιμώρησε δύο ποδοσφαιριστές για χειραγώγηση αγώνων που έγιναν το 2011. Τον Ιβάν Χοντούρ με αποκλεισμό 11 ετών και τον Ρόμπερτ Ρακ με αποκλεισμό 15 ετών. Ο Χοντούρ είχε ανάμειξη και σε άλλες περιπτώσεις χειραγώγησης αγώνων και είχε τιμωρηθεί με αναστολή. Η FIFA ανακοίνωσε την παγκόσμια ισχύ των ποινών για τους δύο ποδοσφαιριστές.

Στην ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «συνεργάζεται στενά με τις ομοσπονδίες-μέλη της για την αντιμετώπιση του φαινομένου, ενώ συμμετέχει σε δεκαετές πρόγραμμα συνεργασίας με την Interpol».

• Ο Δημήτρης Βασιλείου έγινε χθες ο πρώτος Ελληνοκύπριος ποδοσφαιριστής που μεταπηδά σε τουρκοκυπριακό σύλλογο, την ομάδα του κατεχόμενου χωριού Κυθραία, με τον πρόεδρο της ψευδοομοσπονδίας ποδοσφαίρου των κατεχομένων να εύχεται στον 35χρονο παίκτη καλή επιτυχία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή