Ο Μάγκατ τρέλανε τη Φούλαμ

2' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει την ικανότητα του Φέλιξ Μάγκατ, ιδίως αν γυρίσει και κοιτάξει τα επιτεύγματά του στην πορεία της καριέρας του, που τον έχουν βρει πρωταθλητή Γερμανίας δύο φορές με την Μπάγερν Μονάχου και μία με τη Βόλφσμπουργκ το 2009. Με την αποδοχή της επιτυχημένης σταδιοδρομίας του όμως έρχεται και η αμφισβήτηση των μεθόδων προπόνησης που εφαρμόζει στους ποδοσφαιριστές του.

Με τη φυγή του από τη Φούλαμ, την οποία αφήνει στην τελευταία θέση της Τσάμπιονσιπ (δεύτερη κατηγορία της Αγγλίας), έρχονται στο φως ιστορίες της περυσινής του παρουσίας στον πάγκο των Λονδρέζων. Ο αρχηγός Μπρεντ Χάγκελαντ τραυματίστηκε ελαφρά στον μηρό την περασμένη χρονιά, με τον γιατρό της ομάδας, Στέφεν Λούις, που διαθέτει 10ετή εμπειρία στον χώρο του ποδοσφαίρου, να θέτει ένα πρόγραμμα αποκατάστασης προκειμένου ο Χάγκελαντ να προλάβει τον αγώνα του Σαββατοκύριακου. Ο Μάγκατ παίρνει τον λόγο και αναφέρει πως «υπάρχει ένας άλλος τρόπος να λύσουμε το πρόβλημα». Πηγαίνει στο σούπερ μάρκετ και αγοράζει τυρί. Λέει στον Χάγκελαντ να ξαπλώσει στο κρεβάτι σε συγκεκριμένη θέση με το κομμάτι του τυριού τοποθετημένο στο σημείο όπου έχει τραυματιστεί.

Το τυρί, σύμφωνα με τον Μάγκατ, θα είχε καταπραϋντικές επιδράσεις στον τραυματισμό του αμυντικού της Φούλαμ! Λίγους μήνες μετά, ο γιατρός της ομάδας αποφάσισε να αποχωρήσει θέλοντας να εξασκεί με περισσότερο ορθόδοξους τρόπους τη δουλειά του πάνω στους τραυματισμούς.

Είναι δύσκολο κανείς να θυμηθεί ότι ο Μάγκατ ήταν ο πολύ επιτυχημένος προπονητής της προηγούμενης δεκαετίας. Το περίεργο θέμα στο Κρέιβεν Κότατζ είναι το γεγονός ότι ουδείς θα εκπλαγεί αν η Φούλαμ αρχίζει να αναρριχάται στη βαθμολογία απλώς με την επαναφορά μιας φυσιολογικής διαχείρισης του υπάρχοντος ρόστερ. Η λίστα των παικτών που αποχώρησαν περιλαμβάνει παίκτες σπουδαίας αξίας, που επί Μάγκατ βρίσκονταν στην ίδια ομάδα. Ο δικός μας Κώστας Μήτρογλου αγωνίζεται ως δανεικός στον Ολυμπιακό. Ο Μπράιαν Ρουίς που εντυπωσίασε στο Παγκόσμιο Κύπελλο με την Κόστα Ρίκα. Ο Ολλανδός τερματοφύλακας Μάρτεν Στεκέλεμπουργκ αγωνίζεται δανεικός στη Μονακό.

Τίποτε από τα προαναφερθέντα δεν θα είχε σημασία εάν ο Μάγκατ έβγαζε στον αγωνιστικό χώρο ποδοσφαιριστές με διάθεση να αγωνιστούν. Ωστόσο οι τακτικές του γύρω από το παιχνίδι ήταν και πάλι αμφιλεγόμενες. Ο Μάγκατ όμως ήταν εκείνος που επέλεξε να χρησιμοποιήσει τον Νταν Μπερν στο δεξί άκρο της άμυνας. Το όνομα μπορεί να μη σας λέει πολλά, αλλά αρκεί να αναφερθεί πως ο Μπερν είναι ένας κεντρικός αμυντικός 2 μέτρων και 2 εκατοστών τον οποίο ο Μάγκατ έβαλε στα άκρα στον περυσινό αγώνα με τη Στόουκ, που οριστικοποίησε τον υποβιβασμό της Φούλαμ. Ακόμα και ο αντίπαλός του, Ουσάμα Ασαϊντί, που αγωνίστηκε ως αριστερός εξτρέμ, ανέφερε πως «ένιωσα πολύ άσχημα για τον Μπερν» μετά την ήττα της Φούλαμ με 4-1.

Λόγω της ύπαρξης γνωστών και ικανών παικτών, ο Μάγκατ προώθησε παίκτες των ακαδημιών προκειμένου να μπορεί να ελέγχει σε επίπεδο μανίας τα αποδυτήρια. Το κράμα που δημιούργησε όμως απέτυχε παταγωδώς, στοιχίζοντας στη Φούλαμ την παραμονή της στην Πρέμιερ Λιγκ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή