Πίσω από τις κάμερες

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα… σκουπίδια

Στις 13 Σεπτεμβρίου γράψαμε ότι από τον περασμένο Φεβρουάριο η ΕΠΟ έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα της ειδική ενότητα με περιεχόμενο που στοχεύει στην ενημέρωση και εκπαίδευση των μελών της ποδοσφαιρικής κοινότητας σε θέματα που αφορούν τη χειραγώγηση αγώνων. Επισημάναμε ότι παρά τη σχετική μνεία το εκπαιδευτικό υλικό, επτά μήνες μετά τη δημοσιοποίησή του, προσφέρεται σε πέντε ξένες γλώσσες μεταξύ των οποίων και τα αραβικά, αλλά δεν έχει μεταφραστεί στα ελληνικά. Θα περίμενε κανείς ότι αν έκανε κάποια κίνηση η ΕΠΟ μετά το δημοσίευμα αυτή θα ήταν η μετάφραση του εκπαιδευτικού υλικού στα ελληνικά. Λάθος. Η ΕΠΟ αντέδρασε, αλλά όχι προς αυτήν την κατεύθυνση. Αυτό που έκανε ήταν να εξαφανίσει από την ιστοσελίδα της τη συγκεκριμένη εκπαιδευτική ενότητα. «Respect»!

MΠΛΟΥ.

Και συγγραφέας

Προπονητής, συγγραφέας και… επαγγελματίας ψαράς! Ο Λάζαρος Παπαδόπουλος έχει μια γεμάτη ζωή μετά την ολοκλήρωση της καριέρας του ως παίκτη. Ασχολείται καθημερινά με την Greek Basketball Academy, παίρνει μέρος σε διαγωνισμούς ψαρέματος, αλλά επειδή θέλει να δώσει πράγματα πίσω στο μπάσκετ, έγινε και… συγγραφέας! Εδώ και λίγο καιρό κυκλοφορεί η δεύτερη εκδοτική προσπάθεια της GBA. Μετά το «Θεσσαλονίκη, η πόλη του μπάσκετ», η GBA (ουσιαστικά ο Παπαδόπουλος) εξέδωσε και δεύτερο βιβλίο. Γραμμένο εξ ολοκλήρου από τον Λάζαρο Παπαδόπουλο, το «Hook Shot» είναι το πρώτο εξειδικευμένο για το μπάσκετ βιβλίο που κυκλοφορεί γραμμένο στα ελληνικά και αναφέρεται σε ένα συγκεκριμένο κομμάτι του παιχνιδιού που αφορά τους ψηλούς. Είναι βέβαιο ότι δεν θα σταματήσει εδώ ο «Λάζος», καθώς έχει και άλλες ιδέες που σιγά σιγά θα αρχίσουν να υλοποιούνται.

Γ. Σ.

Μας αδικούν…

Την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες αλλά και το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησαν οι ιστιοπλόοι Παύλος Καγιαλής και Παναγιώτης Μάντης. Δυστυχώς, όμως, την πρόκριση την παίρνει η χώρα και οι αθλητές που την κατέκτησαν πρέπει να διεκδικήσουν το «εισιτήριο» σε αγώνα με Ελληνες αντιπάλους. Ετσι είχε γίνει και στο Λονδίνο: οι Μάντης – Καγιαλής έφεραν την πρόκριση και επειδή την εποχή που έγιναν οι ελληνικοί αγώνες βρέθηκαν σε κακή αγωνιστική περίοδο δεν ταξίδεψαν στην Αγγλία, παρόλο που ήταν οι καλύτεροι από ελληνικής πλευράς και πρωταγωνιστούσαν σε διεθνείς διοργανώσεις «470». Οι κανονισμοί, κάποιες φορές, αδικούν τους καλύτερους…

Σπυρ. Σπαν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή