Aναμέτρηση «τελικός» για την Εθνική

Aναμέτρηση «τελικός» για την Εθνική

3' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στον μονόδρομο της νίκης καλείται να πορευτεί η Εθνική μας ομάδα στον αποψινό αγώνα με την πρωτοπόρο του 6ου προκριματικού ομίλου του Euro 2016, Βόρειο Ιρλανδία, την οποία υποδέχεται στο γήπεδο Καραϊσκάκη (21.45). Επειτα από δύο αγωνιστικές, η ελληνική ομάδα δεν έχει καταφέρει ακόμη να γευτεί τη χαρά της νίκης, αφού μετά την ήττα της πρεμιέρας από τη Ρουμανία στο άδειο από θεατές, φαληρικό γήπεδο, το περασμένο Σάββατο έφερε ισοπαλία με τη Φινλανδία με σκορ 1-1 στο Ελσίνκι.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Κλαούντιο Ρανιέρι που αιφνιδίασε με τις επιλογές του στη Σκανδιναβία, κυρίως στη γραμμή κρούσης, (ξεκίνησε τους Μαυρία, Καρέλη και Αθανασιάδη), δεν άνοιξε τα χαρτιά του στη χθεσινή, τελευταία προπόνηση. Ετσι, ουδείς μπορεί να πει με βεβαιότητα πόσες και ποιες θα είναι οι αλλαγές σε σχέση με το ματς με τη Φινλανδία, όπου είχε στο αρχικό σχήμα τους Καρνέζη, Βύντρα, Μανωλά, Παπασταθόπουλο, Τοροσίδη, Μανιάτη, Σάμαρη, Ταχτσίδη, Μαυρία, Καρέλη και Αθανασιάδη.

«Κάθε φορά αποφασίζω για την 11άδα το βράδυ πριν από το ματς. Προσπαθώ να διαλέγω τις καλύτερες λύσεις κάθε φορά» διευκρίνισε χθες ο Ιταλός τεχνικός. Αναλύοντας τον αγώνα με τη Βόρειο Ιρλανδία, υπογράμμισε: «Είναι δύσκολο ματς. Για εμάς είναι σημαντικό να νικήσουμε, καθώς έχουμε χάσει από τη Ρουμανία εντός. Εύχομαι να έρθουν πολλοί φίλαθλοι στο γήπεδο γιατί έχουμε ανάγκη την υποστήριξή τους. Ελπίζω ότι η Ελλάδα παραμένει φαβορί. Για μας είναι σημαντικό τώρα να βάλουμε ένα γκολ και να μη δεχτούμε κανένα. Δεν είναι έκπληξη η πορεία της Β. Ιρλανδίας, στο ποδόσφαιρο είναι όλα πιθανά, δεν κερδίζει πάντα η καλύτερη ομάδα σε αυτό το άθλημα. Είδαμε ότι η Ισπανία έχασε όπως και η Γερμανία, ενώ η Ρωσία έφερε ισοπαλία».

Μάλιστα, ο Ρανιέρι επανέλαβε πως σε περίπτωση κατά την οποία δεν προκριθεί η ελληνική ομάδα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Γαλλίας, τότε θα πρόκειται για καταστροφή: «Δεν ψάχνω για δικαιολογία. Αν κάνω κάποιο λάθος θα το πω, δεν θα τα ρίξω στη διαιτησία. Ο στόχος είναι να πάμε στο Παρίσι. Εάν δεν πάμε θα μιλάμε για καταστροφή, λάθος από όλους. Και εγώ θα είμαι ο αρχιτέκτονας του λάθους».

Από την πλευρά των παικτών, ο Παναγιώτης Ταχτσίδης έστειλε ένα μήνυμα προς τους Ελληνες φιλάθλους: «Ο κόσμος μας έλειψε πολύ στο πρώτο παιχνίδι. Δεν θα μας αυξήσει την πίεση η παρουσία του. Ελπίζω να έρθουν πολλοί άνθρωποι στο γήπεδο. Να κερδίσουμε όλοι μαζί: ο κόσμος και εμείς. Χρειαζόμαστε τη νίκη για να πάρουμε τα πάνω μας για τη συνέχεια».

Την εστία της Βορείου Ιρλανδίας υπερασπίζεται ο γνώριμός μας από τη θητεία του στα ελληνικά γήπεδα με τον ΟΦΗ και τον Ολυμπιακό, Ρόι Κάρολ. Κάτι που σχολίασε ο Βαγγέλης Μόρας: «Δεν είναι καλό για εμάς, επειδή μπορεί να βοηθήσει την ομάδα του περισσότερο, αφού μπορεί να ενημερώσει τους συμπαίκτες του για τον τρόπο με τον οποίο παίζουμε. Εμείς, όμως, δεν πρέπει να σκεφτόμαστε κάτι τέτοιο, πρέπει να κοιτάξουμε το δικό μας παιχνίδι και ελπίζω στο τέλος να πάνε όλα καλά για εμάς». Στα άλλα δύο παιχνίδια του 6ου ομίλου, η Φινλανδία θα υποδεχθεί τη Ρουμανία και οι Νήσοι Φερόε την Ουγγαρία.

Στο μεταξύ μία από τις πιο βαριές ήττες στην ιστορία των Εθνικών ομάδων γνώρισε εκτός έδρας η νέων από την αντίστοιχη της Ελβετίας με 10-0 σε φιλικό ματς! Σήμερα, ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Βασίλης Τζαλακώστας έχει κληθεί να εξηγήσει ενώπιον του διοικητικού συμβουλίου της ΕΠΟ τι ακριβώς συνέβη και γνώρισε τον διασυρμό η ελληνική ομάδα. Θεωρείται βέβαιη η απομάκρυνσή του από την τεχνική ηγεσία, όπως και η τιμωρία κάποιων εκ των διεθνών για πειθαρχικά παραπτώματα.

Σοβαρά επεισόδια στο Βουκουρέστι

Σαράντα έξι τραυματίες και 30 συλλήψεις ήταν ο απολογισμός των σφοδρών επεισοδίων που κηλίδωσαν την αναμέτρηση της Ρουμανίας με την Ουγγαρία στο Βουκουρέστι, το λεγόμενο «ντέρμπι του Δουνάβεως», που έληξε με σκορ 1-1 το Σάββατο.

Οι συγκρούσεις των Ούγγρων με τους Ρουμάνους φιλάθλους και την αστυνομία επισκιάστηκαν μάλιστα από τη σκληρότατη κατασταλτική τακτική των αρχών και των υπευθύνων ασφαλείας του γηπέδου σε βάρος των οπαδών των γηπεδούχων, καθώς στην προσπάθειά τους να ελέγξουν τους Ρουμάνους χούλιγκαν χτυπούσαν επί δικαίων και αδίκων, με αποτέλεσμα μεταξύ των τραυματιών να βρίσκονται και γυναίκες. Η Ρουμανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία κατήγγειλε την αστυνομική βία, χαρακτηρίζοντάς την «αδικαιολόγητη».

Η ποδοσφαιρική δράση στα ματς των εθνικών ομάδων ολοκληρώνεται σήμερα, με σημαντικότερη την αναμέτρηση της Δανίας με την Πορτογαλία.

Στον πάγκο των Λουζιτανών θα καθίσει κανονικά, για πρώτη φορά σε επίσημο αγώνα, ο Φερνάντο Σάντος. Κι αυτό διότι σύμφωνα με ανακοίνωση του Ανωτάτου Αθλητικού Δικαστηρίου (ΚΑΣ) της Λωζάννης χθες, ο πρώην τεχνικός της Εθνικής Ελλάδος θα μπορεί να κοουτσάρει την Πορτογαλία μέχρι την έκδοση απόφασης για την προσφυγή του κατά της ποινής των οκτώ αγωνιστικών, δηλαδή τουλάχιστον για όλο το 2014.

Από τους υπόλοιπους αποψινούς αγώνες, που αρχίζουν όλοι στις 9.45 μ.μ., ξεχωρίζουν ακόμη αυτοί της Γερμανίας με την Ιρλανδία, της Πολωνίας με την Σκωτία και της Σερβίας με την Αλβανία, που όπως και το ντέρμπι του Δουνάβεως έχει πολιτικές προεκτάσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή