Ομαλή προσαρμογή για την ΑΕΚ

Ομαλή προσαρμογή για την ΑΕΚ

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ΑΕΚ πέρασε τον σκόπελο του Παναιγιάλειου, κερδίζοντας με 1-0 εκτός έδρας, χάρη σε γκολ του «ωραίου» Αραβίδη, αλλά ταυτοχρόνως και «μοιραίου» λόγω της αποβολής του.

Στη συνέχεια ακολούθησαν δηλώσεις επί δηλώσεων, αναφορικά με το σκληρό παιχνίδι των παικτών της ομάδας του Αιγίου από τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ, με αποκορύφωμα αυτήν του Ελντερ Μπαρμπόσα ο οποίος ανέφερε: «Δεν έχω ξαναζήσει κάτι παρόμοιο στην καριέρα μου». Σε απάντηση αυτού, ήρθε η τοποθέτηση του κ. Σεροπιάν, προπονητή του προχθεσινού αντιπάλου της ΑΕΚ, που χαρακτήρισε «αστειότητες» τα λεγόμενα περί σκληρού παιχνιδιού.

Η ΑΕΚ προσγειώνεται στην πραγματικότητα του νότιου ομίλου της Φούτμπολ Λιγκ. Ευτυχώς γι’ αυτήν ομαλά, δεδομένης της νίκης επί μιας εκ των ισχυρότερων ομάδων της κατηγορίας και μάλιστα στην έδρα της. Μέσα από αυτή τη νίκη η Ενωση εντόπισε θετικά στοιχεία ως προς την αυταπάρνηση που έδειξαν όλοι ανεξαιρέτως οι ποδοσφαιριστές της και κυρίως η αμυντική τετράδα μαζί με τον σταθερότατο -όποτε χρειάστηκε- τερματοφύλακα Ανέστη. Η αλλαγή στη φιλοσοφία των παικτών σε σχέση με πέρυσι, ήρθε αρκετά γρήγορα, όπως φάνηκε και από τον συγκεκριμένο αγώνα. Ωστόσο, πέραν δύο φάσεων η ΑΕΚ δεν απείλησε περαιτέρω και οι παίκτες της από ένα σημείο και μετά, μπήκαν στη λογική των αντεγκλήσεων βλέποντας το δένδρο και χάνοντας το δάσος. Η ποιοτική διαφορά με τις αντίπαλες ομάδες είναι και φέτος μεγάλη, αλλά στις εκτός έδρας εμφανίσεις θα απαιτηθεί κατάθεση ψυχής, προκειμένου να ξεπεραστεί το εμπόδιο των «πεινασμένων» αντιπάλων που θα βρει στο διάβα της.

Στα άλλα παιχνίδια της αγωνιστικής, ξεχώρισαν οι νίκες του Ηρακλή και της Ζακύνθου, επί του Πιερικού και του Ολυμπιακού Βόλου αντιστοίχως. Αμφότερες, μάλιστα, εκτός έδρας. Από τον αγώνα της Κατερίνης, ξεχώρισε και ο σοκαριστικός τραυματισμός του Ζιαμπάρη που έπεσε αιμόφυρτος στο χόρτο από αγκωνιά του Σταματή, στη διεκδίκηση μιας μπαλιάς. Αναλυτικά τα αποτελέσματα στον βόρειο όμιλο: Πιερικός – Ηρακλής 0-1, Ολυμπιακός Β. – Ζάκυνθος 0-2, Λαμία – Αγρ. Αστέρας 1-0, Εθν. Γαζώρου – Αιγινιακός 0-0, Αν. Καρδίτσας – Τύρναβος 0-0, ΑΕΛ – Απόλλων Καλ. 2-0.

Νότιος όμιλος: Παναιγιάλειος – ΑΕΚ 0-1, Απόλλων Σμ. – Φωστήρας 1-0, Ηρακλής Ψαχνών – Καλλιθέα 2-0, Αλιμος – Πανηλειακός 1-1, Επισκοπή – Αχαρναϊκός 1-1, Ερμιονίδα – Χανιά 0-0.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή